Kayseri’den Haleplilere 51 Tırlık Yardım Konvoyu

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi işbirliği ile Haleplilere gönderilmek üzere toplanan 51 tırlık yardım malzemesinin yola çıkması öncesinde düzenlenen törene katıldı.

Vali Kamçı, 51 tırlık yardım malzemesinin Halep’e uğurlanması programından önce makamında Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli’yi kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Kamçı, Kayseri’den Suriye’ye giden yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli ise misafirperverliğinden dolayı Vali Kamçı’ya teşekkür ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
Ziyaretten sonra Vali Kamçı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli,  “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyası kapsamında gerçekleştirilen uğurlama programına katıldı. Programa,  Vali Kamçı, Vali Yardımcıları Ali Uslanmaz ve Zekeriya Güney, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karakol, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
 
Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesinin organizatörlüğünde devam eden “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyası ile Halep’e yardım tırlarının gönderilmeye devam ettiğini ifade etti.
 
“Yükümüz İnsanlık” temasıyla bugün yola çıkacak olan yardım tırlarının, Halep’teki kardeşlerimize hem ihtiyaç duydukları malzemeleri hem de bizlerin dua ve desteklerini götürerek, zor durumdaki kardeşlerimize umut olacağına, bir nebze de olsa sıkıntılarını gidereceğine inandığını kaydeden Vali Kamçı,  sözlerine şöyle devam etti:
 
“Türk milleti olarak, tarih boyunca mazlum ve mağdur olmuşların yanında olmanın sorumluluğu ve inancımızın bir gereği olarak bu yardımları sürdürmeye devam edeceğiz. Dünyanın neresinde ve hangi milletten olursa olsun, zor durumda kalmış insanların acısını paylaşmak, onlara kol kanat germek için gayret eden aziz milletimizin bu fedakarlıklarının, Allah katında elbette en güzel şekilde karşılık bulacağına inancımız tamdır. Ülkemiz, Suriye’de yaşanan iç savaş ve işgallerden fazlasıyla etkilenmektedir. En kısa zamanda toprak bütünlüğünün ve barışın teminini istediğimiz Suriye’de, sınır güvenliğimizi tehdit eden terör örgütlerine karşı başlatmış olduğumuz Afrin Harekatımız devam etmektedir. Harekatın başarılı bir şekilde, en az kayıp ile sonuçlanmasını temenni ederken, Rabbimizden güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet vermesini diliyorum. Ayrıca operasyonda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”
 
İl Müftüsü Şahin Güven tarafından yapılan duanın ardından yardım tırları Halep’e doğru yola çıktı.

Google+ WhatsApp