Kayserispor’dan ‘ATAM İZİNDEYİZ’ paylaşımı

Kayserispor’dan ‘ATAM İZİNDEYİZ’ paylaşımı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa maçı öncesi Suudi yetkililerin Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermeyeceği açıklamalarının ardından takımlar sahaya çıkmadı. Kayserispor’dan da Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destek gelerek ‘ATAM İZİNDEYİZ’ paylaşımı yapıldı.

Süper Kupa maçı öncesi Suudi yetkililerin Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin vermeyeceği iddia edildi. Yasağı koyanın Suudi hükümeti olduğu belirtildi. İki kulüp yasağın kaldırılmasını istedi. 
Talepler karşılanmayınca takımlar sahaya çıkmadı. TFF ve kulüp başkanları görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrası kulüplerin maça çıkacağı açıklandı. Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. 
Yaşananların ardından Süper Kupa finali iptal edildi. Ülke genelinden Galatasaray ve Fenerbahçe’ye destek yağdı. Sarı kırmızılı  kulüpten yapılan paylaşımda Kayserispor logosu önüne Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafının olduğu Kayserispor logosu ‘ATAM İZİNDEYİZ’ sözleriyle paylaşıldı.

Google+ WhatsApp