Kılıçdaroğlu´ndan ´şehit´ Yorumu

Antalya´da yöresel ürünler fuarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hediye yağmuruna tutuldu. Fuarda Kılıçdaroğlu´na, üzerinde ´CHP´ yazılı tarihi halı dövme sopası da hediye edildi.

Antalya´da yöresel ürünler fuarını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hediye yağmuruna tutuldu. Fuarda Kılıçdaroğlu´na, üzerinde ´CHP´ yazılı tarihi halı dövme sopası da hediye edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya Milletvekili Gürkut Acar´ın oğlunun düğün törenine katılmak üzere Antalya´´ya geldi. Havalimanında Kılıçdaroğlu´nu, milletvekilleri Osman Kaptan, Yıldıray Sapan, Arif Bulut, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Cavit Arı ve partililer karşıladı. Yağmur altında VIP salonundan çıkan Kılıçdaroğlu´na korumaları şemsiye açtı. Kılıçdaroğlu, şemsiyesini kendi tutarak bekleyen minibüse bindi.

KILIÇDAROĞLU´NA HEDİYE YAĞMURU
Kılıçdaroğlu, ardından Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Expo Center´de bu yıl 5´incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Yörex Fuarı´nı ziyaret etti. Fuara gelen Kılıçdaroğlu´nu vatandaşlar alkışlarla karşıladı. İlk olarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odası´nın standını ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Antalya usulü serpme böreğin yapılışını izledi. Ardından stantları gezen Kılıçdaroğlu´na başta zeytin, peynir, bal turşu olmak üzere çeşitli ikramlar sunuldu.

DOKUMACI KADINLARA NAR SUYU İKRAM ETTİ
Vatandaşlar Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmek ve hediye sunmak için birbirleriyle yarıştı. Döşemealtı Belediyesi´nin standını da gezen Kılıçdaroğlu, el dokuması yapan kadınlarla sohbet edip, onlara nar suyu ikram etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kılıçdaroğlu´na ziyareti anısına el dokuması kilim hediye etti. Kılçdaroğlu´na fuarın en ilginç hediyesi Amasralı tel kırma çeyizcisi Emine Ermiş´ten geldi. Ermiş, kırmızı renkli üzerinde `CHP´ yazılı tarihi halı dövme sopası hediye etti.
Amasyalı yöresel giyimli `Arı´ kadınların da Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirmesi renkli görüntüler oluşturdu.
Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, bugün yaşanan iki üzücü olayın kendilerini yürekten sarstığını söyledi.

"BÖYLE BİR TABLO TÜRKİYE´YE YAKIŞMIYOR"
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Yalvaç Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden 8´inin yaşanan trafik kazasında hayatını kaybettiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "20 öğrenci yaralandı. 3 güvenlik görevlimizin, askerimizin şehit olduğunu öğrendik. Son derece üzüntülüyüm. Böyle bir tablo Türkiye´ye yakışmıyor. Umarım bunlar son olur ve Türkiye bu tür acılarla bir daha karşılaşmaz" açıklamasını yaptı.

"YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANIMALIYIZ"
Kılıçdaroğlu yöresel ürünler fuarı hakkındaki düşüncelerini ise şu şekilde paylaştı: "Yöresel ürünlerin sergilendiği bu fuar gerçekten olağanüstü güzel bir fuar. Antalya Ticaret Borsası´nın yaptığı bir etkinlik. Yöneticileri yürekten kutluyorum. 62 ilden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nden ürünler sergileniyor. Bu tür sergilerin yaygınlaşması bizim en büyük arzumuz. Yöresel ürünleri hepimiz tanımalıyız."
Kılıçdaroğlu ardından düğünün yapılacağı otele geçti.
(İA-SO-Y)

25.10.2014 19:23:09 TSI

Google+ WhatsApp