“Kış turizmi vesilesiyle Kumsmall’daki hareketlilik de arttı”

“Kış turizmi vesilesiyle Kumsmall’daki hareketlilik de arttı”

Kayseri’de kış turizminin devam etmesiyle hem Erciyes Kayak Merkezi hem de diğer tarihi turistik bölgelerde ziyaretçi sayısının artmasıyla birlikte turizmin doğrudan diğer sektörleri de etkilediğini ve bu manada Kumsmall AVM’de yerli/yabancı fark etmeksizin müşteri hareketliliği olduğunu vurgulayan AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Bir şehrin turizminin gelişmesi, şehre gelen insanların turizm dışı faktörlerde şehrin ekonomisine katkı sağlamasını tetikliyor.

Kumsmall, yerli/yabancı turistlere ürünlerin sergilenmesi  ve alım/satıma destek olunması noktasında yönetimi çaba sarf ediyor. Şu anda gezerken yerli/yabancı yurt dışından gelen birçok insana rastlıyoruz. Ayrıca Kumsmall’da büyük markaların bulunması, turistlerin yanı sıra çevre vilayetlerden vatandaşların da dikkatini çekmesi sebebiyle önemli ticari faaliyetlere katkı sağlıyor” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Kumsmall AVM’yi ziyaret ederek mağazaları ve showroomları gezerek incelemelerde bulundu. 
Kış turizminin bölgesel kalkınmayı tetikleyen ciddi bir disiplin olduğunu ve turizmin canlanmasıyla beraber Kumsmall Alışveriş Merkezi’nde de hareketlilik olduğunu ifade eden Milletvekili Cıngı, “Kayseri’de başta Erciyes turizmi olmak üzere hem büyükşehir belediyemiz hem de valiliğimiz şehrimizin 6 bin yıllık medeniyet tarihini değerlendirerek yavaş yavaş Soğanlı, Koramaz Vadisi gibi, Keykubadiye Sarayımız gibi eserleri gün yüzüne çıkarıp turizme açmasıyla birlikte kayseri bir turizm şehri olma yolunda hızla ilerliyor. İnsanlar o kadar hızlı ve yoğun yaşıyorlar ki alışveriş yapmaya zaman ayıramıyorlar. Dolayısıyla bir şehrin turizminin gelişmesi, şehre gelen insanların turizm dışı faktörlerde şehrin ekonomisine katkı sağlamasını tetikliyor. Bu manada Kumsmall, yerli/yabancı turistlere ürünlerin sergilenmesi  ve alım/satıma destek olunması noktasında yönetimi çaba sarf ediyor. Şu anda gezerken yerli/yabancı yurt dışından gelen birçok insana rastlıyoruz. Bu manada hem Kayseri’nin turizm şehri olması hem Kumsmall’ı hem de diğer alışveriş merkezlerimizi pozitif yönde etkiliyor” şeklinde konuştu.
Kumsmall AVM’de bulunan büyük ve önemli markaların showroomlarının bulunması çevre vilayetlerden müşteri gelmesine de vesile olduğunu belirten Milletvekili Cıngı, “Bildiğimiz kadarıyla toplam yapılan alışveriş verilerine göre yaklaşık yüzde 30 ile 35 civarında Kayseri dışından gelip alışveriş yapanlar var. Bu noktada Kumsmall’ın kaliteli yönetimi, üretimden tüketime, satıştan sergilemeye bir de diğer turistik noktalarımızın buraya müşteri çekmesi önemli ticari faaliyetlere katkı sağlıyor” dedi.

Google+ WhatsApp