Komşularının evini kurşunlamakla suçlanan Metin Işık ve oğlunun yargılanmasına başlandı

Komşularının evini kurşunlamakla suçlanan Metin Işık ve oğlunun yargılanmasına başlandı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde komşu iki grup arasında çıkan ve 5 kişinin yaralandığı silahlı kavganın ardından tutuksuz yargılanan şarkıcı Metin Işık ve tutuklu oğlu M.I’nın yargılanmalarına başlandı.

2022 yılı 15 Ağustos tarihinde Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre şarkıcı Metin Işık ve oğlu M.I. ile husumetli komşuları arasında tartışma çıktı. Tartışma esnasında Metin Işık ile oğlunun bulunduğu taraftan pompalı tüfekle komşularına doğru av tüfeği ile ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmaların isabet ettiği 5 kişi yaralandı. Olay sonrası şarkıcı Metin Işık ile eşi G.I. ve oğlu M.I. gözaltına alındı. 
Yürütülen soruşturma kapsamında ilk duruşma Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık Metin Işık ile tutuklu oğlu M.I. ve müştekilerden bazıları hazır bulundu. Dava nedeniyle adliyede  geniş güvenlik önlemi aldı. Önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirten Metin Işık, " Ankara'da olduğum sırada benim evimi başmışlar. O olaydan hemen önce de eşimi ve oğlumu yaralamışlar. Bundan dolayı da olay günü kavga ettiğimiz Y.M.S. hakkında uzaklaştırma kararı aldırmış evime de güvenlik kamerası taktırmıştım. Savcılığa şikayet için gidip dönerken Y.M.S., belinden silahı göstererek, hakaret etti. Bunun üzerine 'bir daha buradan geçme' dedim. Üzerimize geliyorlardı. Oğlum bizi korumak için dışarı çıkarak tüfekle ateş etti. Ben de evden tüfeği alıp camdan gösterdim ama ateş etmedim. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Tutuklu sanık M.I. ise "Niyetim korkutmaktı Bize küfrettikleri için tahrik oldum. Babam asla 'Vur oğlum içeride ben sana bakarım' gibi bir şey demedi" dedi. Müştekiler ise sanıklardan şikayetçi olduklarını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ettiler. Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Google+ WhatsApp