Koramaz vadisindeki güvenlik sorunu ve bakımsızlıktan dolayı ciddi şikayetleri var.

Koramaz vadisindeki güvenlik sorunu ve bakımsızlıktan dolayı ciddi şikayetleri var.

Saadet partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ Birkaç haftadır şehrin doğu kısmındaki köylerimizi ziyaret ediyoruz. Muhtarlarımızla ve köydeki vatandaşlarımızla görüşüyoruz. Sıkıntılarını ve şikayetlerini dinliyoruz. Ağırnas, Turan, Vekse ve Bağpınar bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız Koramaz vadisindeki güvenlik sorunu ve bakımsızlıktan dolayı ciddi şikayetleri var dedi.

Koramaz vadisi Bağpınardan Ağırnasa kadar 12 km uzunluğunda bitki örtüsü kuşları ve böcek çeşitliliği aynı zamanda vadide bulunan tarihi kiliseler ve binlerce yıl evvel insanların yaşadığı oyma evler bulunuyor. Kayserimizin turizm açısından da çok değerli bir bölgesidir. Koramaz vadisi büyükşehir belediyesinin girişimleri ile Unesco dünya mirası geçici listesine alındı. Ancak Vadinin sorunları ve korunması ile ilgili bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmadı. Böyle giderse birkaç yıl sonra listeden çıkarılması kaçınılmaz.

Vadideki bağ, bahçe ve araziler tamamen özel mülk. Kamuya ait hiçbir alan bulunmamakta. Ağırnas, Turan, Vekse ve Bağpınardaki vatandaşlarımızın düzenli olarak bağ ve bahçelerine giderek bakımlarını yapıyorlar ve ekip dikiyorlar. Ancak son yıllarda vadiye araçları ile gelenler bağ ve bahçelerde piknik yapıyorlar, ağaçlardaki meyveleri topluyorlar, alkol kullanıyorlar, kadın getirenler oluyor hatta Salça zamanı ağaçları kesip odun olarak götürenler bile oluyor. Asıl tehlike ise yanlarında silahları ile gelenler bile var. Bu köylerdeki vatandaşlarımız bağ ve bahçelerinde çalışma yapmak için geldiklerinde hoş olmayan durumlarla karşılaşıyorlar. İkaz ettiklerinde ise kavga edecek duruma geliyorlar.

Bu köylerdeki vatandaşlarımız; Bizler yıllar evvel hanımımız çocuklarımız tek başına bahçelerimize giderlerdi ancak şimdi gidemiyorlar. Mutlaka yanlarında bizlerde gitmek durumunda kalıyoruz. Çünkü güvenlik sorunu yaşıyoruz.

Tüm bu nedenlerden dolayı vatandaşlarımız vadiye inen yolların araç trafiğine kapatılmasını istiyorlar. “Vadiye gelen vatandaşlarımız araçlarını köylerin dışında bir alana bıraksınlar sonra vadide yürüyüşlerini yaptıktan sonra ayrılsınlar” deniliyor. Bunun için bu köylerden vadiye inen yolların girişinde sağlam açılır kapanır bariyerler yapılması gerekiyor.

Ayrıca vadide güvenliği sağlamak için bölgedeki köylerden 4-5 tane gerekli eğitimi almış bölgeyi tanıyan maaşlı güvenlikçilerin vadide görev yapması ve güvenliği sağlamasını istiyorlar.

Yerli ve yabancı turistlerin vadide yürüyüş yapmaları giriş ücretide alınarak organize edilebilir. Buradan elde edilecek gelirle hem vadideki güvenlik  hemde vadinin bakımı finanse edilebilir.

Bölge halkı konu ile ilgili olarak büyükşehir belediyesine müracaat ettiklerini ancak “şu an bir şey yapamayız” şeklinde cevap aldıklarını söylediler.

Marifet Vadide eşofmanlarla yürürken poz vermek değil. Marifet; Vadinin sorunlarıyla ilgilenmek ve vadiye sahip çıkmaktır.

Başta büyükşehir belediye başkanımız Memduh büyükkılıç bey olmak üzeri, Akparti genel başkan yardımcısı Mehmet özhaseki bey Melikgazi belediyesinin mücavir alanında olması nedeniyle Mustafa Palancıoğlu bey ve tüm milletvekillerimiz bu konu ile ilgilenmeli ve şehrimizin önemli bir değeri olan Koramaz vadimize sahip çıkmalıdırlar.

Değilse Koramaz vadimiz elden gidiyor haberiniz olsun.

Google+ WhatsApp