Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kosb Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan:

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu, metal sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerle biraraya geldi. Yapılan toplantıda konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 1 Kasım seçimlerinin tamamlandığını belirterek, “İş dünyası olarak beklentimiz; ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenen sanayinin istek ve beklentilerine yeterince cevap verilmesi, yeniden ekonominin gündemin birinci maddesi haline gelmesi, ihracatın, sanayinin ve üretimin artarak sürekliliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması şeklindedir” dedi.
Kayseri Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde düzenlenen programa KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, KOSB Yönetim Kurulu Üyeleri ve metal sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler katıldı. Programda konuşan KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Türkiye, 1 Kasım 2015 seçimlerini demokratik kurallara uygun ve başarılı bir şekilde tamamlamış, halkımızın iradesi tecelli etmiştir. Toplumumuz ve yeni meclisimiz ortak hedeflerimiz etrafında bu kenetlenmeyi sağlayabildiği ölçüde ülkemiz büyüyecek ve gelişecektir. Avrupa’da, Uzakdoğu’da ve Orta Doğu’ da ciddi siyasi ve ekonomik sorunların yaşandığı bir ortamda iktisadi durumunu güçlendiren bir Türkiye, bölgede önemli bir istikrar unsuru olacaktır. Zira, geçmiş dönemde makro ekonomik istikrar anlamda çok önemli kazanımlar elde edilmiştir. Önümüzdeki dönemde ise ekonomide asıl hedef, 2023 hedefleri doğrultusunda ülkemize üst seviyelere taşıyacak, sanayide tam bir küresel oyuncu haline getirecek yapısal dönüşüm politikalarını süratle hayata geçirmek olmalıdır. İş dünyası olarak beklentimiz; ülkemizin kalkınmasında lokomotif görevini üstlenen sanayinin istek ve beklentilerine yeterince cevap verilmesi, yeniden ekonominin gündemin birinci maddesi haline gelmesi, ihracatın, sanayinin ve üretimin artarak sürekliliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması şeklindedir” diye konuştu.
Nursaçan ayrıca, “KOSB Yönetimi olarak; bölgemizin yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve kalkınma bakımından bir cazibe merkezi haline gelebilmesi , birlikte atacağımız her adımda, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız her hizmet ve faaliyette ortak aklı öne sürerek, siz değerli sanayicilerimizin arzu , istek ve beklentilerine cevap verecek şekilde, KOSB’u işin, liyakatin, sorumluluğun, birlikteliğin ve kardeşliğin merkezi haline inşallah hep birlikte getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaptıkları çalışmalara değinen Nursaçan, “Bizler görev tevdi edildikten itibaren, siz değerli sanayicilerimize sunulan bazı hizmetlere dair çok özet bilgiler vermenin yararlı olacağı inancındayım. 5’inci aydan bugüne kadar 55 bin ton asfalt kaplaması yapılmıştır. Bu oran, 19 kilometre gibi bir mesafeye denk gelmektedir. Sezon sonuna kadar 35 bin ton daha asfalt kaplaması hedeflenmektedir. Bu oran ise, 11 kilometre gibi mesafeye denk gelmektedir. Ana bölgenin, yaklaşık 13.5 kilometrelik su şebekesi hattı yenilenmiştir. Bu sezon sonuna kadar 9 kilometrelik daha su şebekesi hattı yenilenmesi hedeflenmiştir. Bölgemiz 5’inci genişleme alanında, yağmur ve kanalizasyon şebekesinin 3 kilometrelik kısmı tamamlanmıştır. Bölgemizin muhtelif yerlerinde, kısmi yağmur suyu şebeke işleri tamamlanmıştır. Olağanüstü yağışlar sonucu bazı noktalarda oluşan yağmur suyu birikintilerinin sorun olmaması için ilave tedbirler alınmıştır” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp