Köse, "yalova´nın 3 Aylık Suyu Var"

DSİ Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Köse, Yalova´da 3 aylık dönemde hiçbir su sıkıntı çekilmeyeceğini söyledi. DSİ olarak su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Kö

DSİ Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Köse, Yalova´da 3 aylık dönemde hiçbir su sıkıntı çekilmeyeceğini söyledi.
DSİ olarak su sıkıntısı yaşanmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Köse, bugün itibariyle Yalova´nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı´nda 40 günlük suyun olduğunu dile getirdi. Kurtköy Deresi´nin Gökçe Barajı´na olan bağlantısının tamamlandığını ifade eden Köse, "Kurtköy bağlantısı bitti. Kurtköy delegasyonda 12 milyon ilave su bekliyoruz. Barajımızın 21 milyon metreküp su kapasitesi var. Kurtköy´de bağlantı olması da kendi deresi var. Bu dereden suyu topluyor. Yalova içme suyu için kışın Ocak-Şubat aylarında düşüş olunca DSİ olarak Yeşil Körfez Su Birliği´yle diyaloga geçtik. Daha sonra yapılan çalışmalarla yeraltı koyularının 15´i devreye girdi. Yalova´daki içme suyunu hemen hemen karşılayacak su depoya verilmektedir. İçilecek kalitede bir su. Yeraltı suyu yaz-kış sürekli ve aynı debide bir kaynaktır " diye konuştu.
Ortaburun Göleti bağlantı çalışmaları hakkında da bilgi veren Köse, "Ortaburun Göleti´nin 1 kilometre bölümde sorun var. O da bir hafta 10 günü tamamlanacak. Buradan 2 milyon metreküp su depolara verilecek. Gökçe Barajı´nda 1 milyon 700 metreküp su var. O da 40 günü karşılayacak şekilde. Ortaburun Göleti´nden 2 milyon metreküp suyun da gelmesiyle 50 günlük ihtiyacı karşılayacak. 3 aylık dönemde hiç sıkıntı çekilmeyecek inşallah. Kayıp kaçaklar yüzde 60´larda su getirmek çok zor bir şey. Biz yatırımlarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz."
(SÇ-AÇ)

20.10.2014 15:19:30 TSI

Google+ WhatsApp