KTB  devlet destekleri hakkında bilgilendirme eğitimi verdi

KTB devlet destekleri hakkında bilgilendirme eğitimi verdi

Toplantıda, TMO Kayseri Şube Başmüdürü Abdulnaim GÜLSEROĞLU ile birlikte katılımcılara konuyla ilgili açıklamalarda bulunduk.

Tarım piyasasında fiyat istikrarını sağlayan, ürünlerin hijyenik ve güvenli depolarda saklanmasına imkan tanıyan lisanslı depoculuk sistemi, tarım ticaretini kolaylaştıran, sağlanan teşviklerle birlikte üreticisine, yatırımcısına, sanayicisine değer katan ve ürünü garanti altına olan mükemmel bir sistemdir.
Tarım hasılası ile Dünyanın 7’inci AB’nin 1’incisi olan ülkemizde Tarım ürünleri piyasalarının oluşmasında vazgeçilmez olan Lisanslı Depoculuk ve Ürün İhtisas Borsaları konusu büyük önem taşımaktadır.
Kayseri Ticaret Borsası olarak Lisanslı Depolar arasında kayıt acenteliğimiz bulunuyor.
Tüm İlçelerimizdeki lisanslı depolarla iletişim halindeyiz. Elektronik ortamda kayıt işlemlerimiz devam devam etmektedir.
Tüm üyelerimizi, üreticilerimizi ve yatırımcılarımızı finansmana erişimin kısıtlı olduğu bir dönemde, Türkiye’nin gelişmiş tarım piyasası oluşturma yolculuğunun ana merkezinde yer alan, lisanslı depo desteklerinden faydalanmaya davet ediyorum dedi.

Google+ WhatsApp