Kurban Pazarında 500 Esnafın Yeri Kura İle Belirlendi

Kurban Pazarında 500 Esnafın Yeri Kura İle Belirlendi

Her yıl olduğu gibi Kurban Bayramı öncesi tüm tedbirleri aldıklarını ve nöbetçi birimler ile vardiya usulü çalışacak ekipleri arası koordinasyonunun sağlandığını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kurban satış yerinde esnafların satış yerlerinin belirlenmesi için bugün yer belirleme kurasının yapılarak dağıtımının yapıldığını söyledi.
Valilik makamınca yapılan toplantı da Melikgazi ilçe sınırları içerisinde Mimarsinan Bölgesi, Bahçelievler Mahallesinde yer alan ve Serkent olarak bilinen alanda Kurbanlık Satış Alanı olarak kararlaştırıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, kurban satış bölgesinde 200 bin metrekare alanda çalışma yaparak satış yerlerini taksimat yaptıklarını ve 500 esnaf için yer oluşturulduğunu kaydetti. Kurban kesim alanında belediye olarak da bu yönde tüm tedbirlerin alındığını zabıta, veteriner, temizlik ve sağlık ekipleri satış süresince görev yapacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak Mimarsinan Bahçelievler Mah. Serkent Bölgesinde 200 bin metrekare alanda düzenleme yaptık. 500 çadır kapasiteli bu alanda 283 büyükbaş satış yeri, 215 küçükbaş satış yeri oluşturduk. Bu alanda esnafların satış yerleri için kura çekimi yapılarak, Şu anda kurban satış yeri hizmet verecektir. Satış yapacak esnaf ile müşteriler için wc, çay ocağı, zabıta ve veteriner kontrol merkezi ile mescit inşa ettik. Ulaşım için 5 kilometre yolda düzenleme yapılarak bin araçlık otopark inşa ettik. Gece aydınlatma lambaları döşendi. Kısacası hem esnaf hem de müşteriler için sağlıklı, düzenli ve rahat bir kurbanlık satış alanı oluşturuldu” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, kurban satış yeri için tedbirlerin alındığını kurban kesim yerlerinin ise şimdiden hazır hale getirildiğini ve sorunsuz bir bayram için koordineli çalışıldığını sözlerine ekledi.

Google+ WhatsApp