Macaristanlı Öğrenciler Bozüyük´e Hayran Kaldı

Bilecik´in Bozüyük ilçesine, Macaristan´ın başkenti Budapeşte´den gelen Mobilyacılık Bölümü öğrencileri, restorasyonu tamamlanan tarihi Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü´nü gezerek bilgi aldı. Bozüyük Be

Bilecik´in Bozüyük ilçesine, Macaristan´ın başkenti Budapeşte´den gelen Mobilyacılık Bölümü öğrencileri, restorasyonu tamamlanan tarihi Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü´nü gezerek bilgi aldı.
Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı´nın ilçe tarihini günümüze taşıyan önemli projelerinden birisi olarak restorasyonu çevre düzenlemesi ile birlikte tamamlanan Albay Çolak İbrahim Bey Köşkü yeni görünümüyle dikkat çekiyor. İlçe tarihini yansıtan önemli yapılardan biri olarak öne çıkan tarihi köşkü gezen Macaristanlı öğrenciler tarihi yapıya hayran kaldı. Gezide ev sahipliği yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, misafirlere Bozüyük halkının misafirperverliğini yansıtarak öğrencilerle yakından ilgilendi ve tarihi köşk hakkında bilgiler verdi. Geziye Bozüyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde bir ay boyunca staj yapacak olan ve Budapeşte´den gelen öğrenci gurubunun yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tuncay Çetin de katıldı.
(FSİ-KÇ)

28.10.2014 15:46:36 TSI

Google+ WhatsApp