MAZLUMDER SEMİNERLERİNE YOĞUN İLGİ

MAZLUMDER SEMİNERLERİNE YOĞUN İLGİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin lise öğrencilerine yönelik insan hakları bilinci seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

İlçelerde devam eden seminerlerin son uygulaması Akkışla ve Sarıoğlan'da yapıldı. Şube Başkanı Ahmet Taş ve Başkan Yardımcısı Avukat Abdullah Kaya'dan oluşan MAZLUMDER ekibi önce Akkışla ilçesini ziyaret etti.

Salonu dolduran öğretmen ve öğrencilerin dikkatle takip ettiği seminer İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Baykara ve MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş'ın selamlama konuşmaları ile başladı. Ardından MAZLUMDER’in kuruluş ve çalışmalarını içeren kısa sinevizyon gösterimi yapıldı. Devamında MAZLUMDER Şube Başkan Yardımcısı Avukat Abdullah Kaya sunumunu yaptı. Abdullah Kaya sunumunda insan hakları, hakların kullanımı, korunması ve bu konularda şahıslara, topluma ve devlete düşen görev ve sorumluluklar konusunda bilgiler verdi. Sunumun sonunda Avukat Kaya öğrencilerin yönelttiği birbirinden kıymetli sorulara da cevaplar verdi.

Bir saat süren programın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Baykara MAZLUMDER’in programından memnun kaldıklarını bildirerek MAZLUMDER ekibine teşekkür etti. MAZLUMDER Şube Başkanı Taş’ta Akkışla da gördükleri ilgiden memnun kaldıklarını bildirerek müdür Faruk Baykara, şube müdürü, öğretmenler ve öğrencilere teşekkür etti.

İKİNCİ DURAK SARIOĞLAN

Akkışla programını tamamlayan MAZLUMDER ekibinin ikinci seminer yeri Sarıoğlan ilçesi oldu. Burada önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden MAZLUMDER ekibi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül’ü ziyaret ettiler. Müdür Akbülbül ve Şube Müdürü Hidayet Ceylan'la bir müddet görüşen MAZLUMDER heyeti daha sonra seminerin yapılacağı Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonuna geçti.

Burada da Akkışla'da olduğu gibi salon tamamen dolmuş ve hazırlıklar tamamlanmıştı. İçe Milli Eğitim Müdürü ve MAZLUMDER Şube Başkanının selamlama konuşmalarının ardından sinevizyon gösterimi ve MAZLUMDER Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya'nın dikkatle izlenen insan hakları sunumu yapıldı.

Abdullah Kaya sunumunun sonunda öğrencilerin yönettiği sorulara da içtenlikle, açıklayıcı cevaplar verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Akbülbül MAZLUMDER heyetinin ziyaret ve sunumundan memnun kaldıklarını bildirerek MAZLUMDER heyetine teşekkür etti. MAZLUMDER Şube Başkanı Taş’ta Sarıoğlan da gördükleri ilgi ve misafirperverlikten çok memnun kaldıklarını İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek Kayseri'nin tüm ilçelerinde seminerleri yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Google+ WhatsApp