Melikgazi Belediyesinden Eğitime Tam Destek

Melikgazi Belediyesinden Eğitime Tam Destek

Melikgazi Belediyesinden Eğitime Tam Destek

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin her an her yer de olduğunu şehrin tüm fiziki, sosyal, kültürel, sportif ve eğitim alanında hizmet sunumunda varlığını ortaya koyduğunu söyledi.
Sınıflarda 55-60 kişilik öğrenci ile eğitim sunulurken bu eğitim sorunu demeden okul inşa ettiklerini, semtlerde sağlık ocaklarını hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Ağırnas Bölgesindeki belediye atölye ve toplantı salonu olarak kullanılan binanın belediye tarafından yeniden tadilat ve bakım yapılarak bir eğitim yuvasına dönüştürüldüğü kaydetti.
Alt katta yer alan ve araç bakım ve tamir atölyesi olarak kullanılan alanda araştırma ve uygulama atölyelerine dönüştürüldüğünü üst katta ise sınıflar oluşturulduğunu ifade eden Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, şu açıklamalarda bulundu; “Ağırnas Belediyesince atölye, toplantı salonu ve düğün salonu olarak kullanılan ancak uzun süre atıl olarak kullanılmayan binayı Melikgazi Belediyesi olarak onardık. Yeniden düzenledik. Sınıf ve uygulama atölyeleri oluşturduk. Sonuç itibari ile Erciyes Üniversitesi Koramaz Vadisi Meslek Yüksek Okuluna tahsis ettik. Şimdi bu tesislerde mimar Sinan’ın torunlarının bölgesinde taş ustası, tarihi bina restorasyon ustası ve onarım uzmanları yetişecektir. Yani yöresel bir sanatın devamı sağlandığını gibi bölgesel yapıların bakım ve onarımı için ustalar yetiştirilecektir.”

Google+ WhatsApp