Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: “Biz zengin toprakların yoksul çocukları olduk”

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: “Biz zengin toprakların yoksul çocukları olduk”

Kayseri’ye gelerek ziyaretlerde bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, AJANS BGC’ye özel röportajda bulundu. Tarımın stratejik bir sektör olarak görülmesi gerektiğini belirten İnce, iktidara geldikleri zaman üreten bir Türkiye olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Develi ilçe başkanlığı binasını açmak ve esnaf ziyaretlerinde bulunmak üzere Kayseri’ye geldi. Bir otelde basın toplantısı da düzenleyen İnce, toplantıdan sonra AJANS BGC’ye özel röportajda bulundu. Türkiye’nin üreten bir ülke olup tarım ve hayvancılıkta ön plana çıkması gerektiğini belirten İnce,” 2006 yılında çıkarılan bir kanun var.  Kanun diyor ki; Gayrisafi millî hasılanın yüzde 1’i tarımı desteklemeye ayrılır.  Ama ne yazık ki 2006 yılından beri sadece yüzde 0,5’i ayrılıyor. Öncelikle bu sorunu bir düzeltmek lazım. Çiftçiyi de ithalat sopasıyla korkutmamak lazım. Tarımı stratejik bir sektör olarak görmek lazım. Buğdayın ana vatanı Türkiye’dir. Geçen sene haziranda Türk çiftçisinden 2 lira 25 kuruşa buğday aldılar, sonrada Ukraynalı adamdan 5 liraya aldılar. Ukraynalı adamdan alacağına Türk çiftçiden al bunu” ifadelerini kullandı.
 
“TARIM DESTEKLENMEZSE DAHA DA YOKSUL OLACAĞIZ”
 
Dışardan et, kuru fasulye ve pirinç gibi ürünleri almamızın bizlere yakışmadığının altını çizen İnce, “Biz zengin toprakların yoksul çocukları olduk. Tarım desteklenmediği sürece daha da yoksul olacağız. Onun için tarım, güvenli gıda ve hayvancılık Türk toplumu açısından son derece önemlidir.  Önümüzdeki günlerde raflar boşalabilir. Bu çiftçiye gübre ve ilaç desteği yapmak gerekir.  Acilen gübre, mazot, elektrik ve ilaçta çiftçi için bir vergi indirimine gitmek şarttır. Bütün bunlar yapılmazsa ekim alanlarımız sürekli azalıyor her şeyi dışarıdan almak zorunda kalırız. Paramız var alıyoruz diyebilirsiniz ama yarın paranız olmayabilir. Hatta paranız olup ürünü satanlar bizlere satış yapmayabilirler. Onun için üreten bir Türkiye olup tarım ve hayvanlığı milletin önceliği olmalıdır. İnşallah izler kendi iktidarımızı yapacağız” diye konuştu. 
 
“MEMLEKET PARTİSİ BİÇİLMİŞ BİR KAFTAN”
 
Konuşmasını Kayseri’de yaşayan vatandaşlara mesaj vererek bitiren İnce, “Memleket Partisi’ni dikkatle izleyin. Bu iktidardan sıkıldığını biliyorum ve muhalefeti de seçenek olarak görmediğinizi biliyorum.  Bu nedenle Memleket Partisi sizler için biçilmiş bir kaftan” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp