Metem'in Sportif Faaliyetlerinde Başarı Gösteren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Metem'in Sportif Faaliyetlerinde Başarı Gösteren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Metem'in Sportif Faaliyetlerinde Başarı Gösteren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencilerini, sportif faaliyetlerde gösterdikleri başarıdan dolayı kutlayarak ödüllendirdi.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda yapılan törende konuşan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Elbette eğitim çok önemli, değişmeyen tek şey değişimdir. Bu değişime ayak uydurmanın yolu eğitimden geçmektedir.
Organize Sanayi Bölgemizde 1150 fabrika var. Bu fabrikalarımız sizleri açık kapı beklemektedir. Sizin çok sağlıklı bir şekilde eğitimlerinizi tamamlamanız, en üst düzeyde ve kaliteli bir eğitim yapmanız, ülkemizin geleceği olan üretim ve kalkınma hamlesine önemli katkılar sağlayacaktır. OSB’ler olarak bizlerde sizi canı gönülden bekliyor ve destekliyoruz.
Yunus Emre Hazretleri ilim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir diyor. Size ilim öğreten kıymetli hocaların üzerimizde hakları vardır. Bizim sadece onlardan tek ricamız üretmenin kıymetini, milli ve manevi değerlerine bağlı siz gençlere fiziksel aktiviteniz ile birlikte daha sağlam bir şekilde geleceğe taşımalarıdır" dedi.
Nursaçan, "Dünyada hızla bir değişim oluyor. Üretmek buluşturmak yeni şeyler yapmak çok iyidir ama tüketmek ve başlarının ürettiği şeyleri tüketmek kötüdür. KOSB’ta görev yapan yönetici arkadaşlarımız, okul için ihtiyaç duyulan gereçlerin en kalitelisini temin için her türlü desteği sağlama gayretindeyiz. Eğitimin farkındalığını hep birlikte ortaya koymalı, gecikmemeliyiz.
Gençler bizlerin, organize sanayimizin geleceğidir. Sizler çıtayı yükselttiniz. Bizleri çok mutlu ettiniz. Allah razı olsun. Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın. Biz, her alanda bu başarılarınızı bekliyoruz. Artık Türkiye’de örnek bir METEM istiyoruz inşallah. Okul yönetimi ve organize bölge müdürlüğümüzle olan birlikteliği iyi koordine ettikleri için KOSB Yöneticilerine huzurunuzda teşekkür ederim.
Bu vatanı bize Çanakkale’de 253 bin şehit verdiğimiz, bu salonda bulunan kardeşlerimizin dedeleri emanet etti. Onların şehit olmaları bayrağımıza, ezanımıza, namusumuza, namahrem, elini değdirtmediler.
Bize cennet gibi bir vatan bıraktılar. Onların hepsi okumuş ve bilgili insanlardı. Bizim bunların farkında olup telafi etmemiz gerekiyor.
Dünyanın gözbebeği bir vatanda 4 mevsimin olduğu ve demokrasinin gerçek anlamında yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Bugün demokrasiyi savunanlar Suriye’li mülteci kardeşlerimize bize gelmesinler, siz bakarsanız para verelim diyorlar" diye konuştu.
Nursaçan, "Bizim için para bir şey ama insanlık her şeydir. Bugün gördüğünüz gibi güçlü bir devlet olmanın gereğini yaşıyoruz. Sınırlarımız geçenlerde tehdit altında kaldı, kahraman silahlı kuvvetlerimizden, devletimizden ve başımızdaki hükümetimizden Allah razı olsun" ifadesinde bulunarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Sınırlarımız bizim yatak odamız, mahremimizdir. Türk milleti olarak çok televizyon seyreden bir milletiz. Yurt dışına gittiğimizde adamlar parkta, tramvayda, metroda, takside, her yerde kitap okuyorlar. Binlerce kitap sizlere feda olsun. Hepinizin kitap kurdu olmanızı istiyoruz.
Vicdanınıza şu soruyu sormanızı rica ediyorum. Ben devletim için, milletim için, ailem için ne yaptım dediğinizde aklınızdan okumak geçsin. Branşlarınıza önem verin. İkinci bir lisan öğrenin. Türkiye deki en iyi mesleki eğitim merkezlerinden bir tanesi sizin şu an öğrenim gördüğünüz okuldur.
Bölgemize Meslek Yüksek Okulu’nu yapmak için organize sanayimizin duayenlerinden Osman Ulubaş büyüğümüz yaptıracak. İkinci müjdem ise İstanbul’da bir hayır sahibimiz 990 öğrencilik 2. Bir Meslek Lisesini yaptırmayı taahhüt etti. Bizler de OSB olarak projesini çizdirdik ve İstanbul’a gönderdik. Hayır sahibimizin ekibi şu an ön çalışma yapıyor.
Mobilya üzerine ayrı bir okul yapmak istiyoruz. Mobilya da sınıflandırma yapmamız lazım. Dedeleriniz gemiyi karadan yürüttüler sarsılmaz bir iman vardı onlarda ve ilim irfan sahibiydiler."

Google+ WhatsApp