MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Özdemir, “Yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak gireceğiz”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Özdemir, “Yerel seçimlere Cumhur İttifakı olarak gireceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi ‘2024 Doğru Diyar Diyar Anadolu’ programı kapsamında Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı düzenlendi. Programda konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, “Bugün ilçe ve il kongrelerini tamamlayan 7 ilimizle beraber Kayseri'de çok değerli fikir alışverişlerinde, istişarelerde bulunacağız

bu istişarelerimizle beraber de Milliyetçi Hareketin yerel seçimlerle birlikte şahlanış ve Türkiye için mücadelelerinde yeni bir döneme daha hep beraber girmiş olacağız. Bu kapsamda Mahalli İdareler seçimlerinde tüm Türkiye'deki seçim çevrelerinde seçimlere Cumhur İttifakı kapsamında gireceğimizi tekraren ilan etmek isterim” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanlığı tarafından Genişletilmiş Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Kahramanmaraş İl ve ilçe teşkilatı, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri, İlçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları, belediye meclis üyeleri de katılım sağladı. 
‘TÜRK MİLLETİNİN KENDİSİNE YAKIŞMAYAN BİR YEREL YÖNETİM ANLAYIŞININ SERGİLENDİĞİ 11 BÜYÜK ŞEHRİMİZDE DE CUMHUR İTTİFAKI'NIN BAŞARI SAĞLAMASI HEDEFİMİZ’
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, mahalli idareler kapsamında 3 hedefleri olduğunu söyleyerek, “Akın akın ilerleyen, dalga dalga büyüyen, Türk milletiyle kucaklaşan, zalimlere engel, mazlumlara umut olan bu kutlu duruşumuzun hiç şüphe yok ki sadece ülkemizde değil bütün cihanda sesinin yankılandığını ifade etmek lazımdır. O yüzden böylesi bir dönemde her birinizin Kayseri'den sergilemiş olduğunuz bu duruş ayrı bir anlam ve öneme sahiptir. Bugün Kayseri, Kırşehir, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Yozgat ve Sivas teşkilatlarımızla beraberiz. Toplantımıza 9 MYK ve MDK üyemiz 7 milletvekilimiz, 7 il başkanımız, 79 ilçe başkanımız 39 belediye başkanımız 501 meclis üyemiz ve çok sayıda il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimiz katılım göstermektedir. Böylesine geniş kapsamlı bir toplantıyı böylesine güzide bir şekilde, disiplinli bir şekilde Türk demokrasi tarihine geçecek örnek bir huzur ikliminde gerçekleştirebilmek her siyasi partiye nasip olmaz. O yüzden Milliyetçi Ülkücü Hareketin siyasi partilerimiz arasında aynı zamanda da bir teşkilat olduğu gerçeğinden hareketle Türkiye'ye, Türk dünyasına ve bütün diğer dünya ülkelerine örnek olacak bir duruşu sergilemesi bizim için ayrıca sevinç ve kıvanç verici bir gelişmedir.  Bugün ilçe ve il kongrelerini tamamlayan 7 ilimizle beraber Kayseri'de çok değerli fikir alışverişlerinde, istişarelerde bulunacağız ve bu istişarelerimizle beraber de Milliyetçi Hareketin yerel seçimlerle birlikte şahlanış ve Türkiye için mücadelelerinde yeni bir döneme daha hep beraber girmiş olacağız. Bu kapsamda Mahalli İdareler seçimlerinde tüm Türkiye'deki seçim çevrelerinde seçimlere Cumhur İttifakı kapsamında gireceğimizi tekraren ilan etmek isterim ve aynı çerçevede Sayın Genel Başkanımızın talimatlarıyla Milliyetçi Ülkücü Hareket de yerel seçimlere üç temel esasla hazırlanmaktadır. Bunlardan ilki; Mayıs seçimlerinde hem mecliste elde etmiş netice itibariyle hem de yürütmede elde edilen sonuç itibariyle Türk milletinin iradesiyle göreve getirilen Cumhur İttifakı'nın başarısının devam etmesidir. Bu başarı sürecinin devam etmesi hiç şüphe yok ki merkezi yönetimle yerel yönetim arasındaki uyumun tesis edilmesiyle doğrudan alakalıdır. İkinci temel hedefimizse bilhassa bugün Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliği altında ne yazık ki millete ve zulme maruz bırakılan, çamur, çukur ve çöp belediyeciliğiyle 21’nci yüzyılın şartlarına ve Türk milletinin kendisine yakışmayan bir yerel yönetim anlayışının sergilendiği 11 büyük şehrimizde de Cumhur İttifakı'nın başarı sağlamak, Cumhur İttifakı'nı zafere ulaştırmaktır. Üçüncü aşamadaki hedefimiz ise 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 11 il ve ilçede mahalli idareler seçimlerinde tüm il ve ilçelerde Cumhur İttifakı olarak başarılı olacağımız inancını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 
GAZZE’YE YAPILAN EYLEMLER SOYKIRIMA DÖNÜŞMEKTEDİR
Özdemir, “İsrail'in sözde terörle mücadele adı altında Gazze'ye yönelik başlatmış olduğu eylemler gitgide bir soykırıma dönüşmekle ve açık bir insan hakları ihlaline, insanlık suçu haline dönüşmekte, bugün Gazze'ye su verilmemektedir. Bugün Gazze'ye elektrik verilmemektedir. Bugün Gazze'ye gıda giriş çıkışına müsaade edilmemektedir. Baktığınız vakit bu durumun insani hiçbir yönünün olmadığı hiçbir meşru gerekçenin de masum sivilleri hedef almayla bağdaştırılmayacağını ifade etmemiz lazım. Sayın Genel Başkanımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu kapsamdaki görüşlerini geride bıraktığımız hafta icra etmiş olduğumuz Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantımızda hem Türkiye kamuoyuyla hem de dünya kamuoyuyla paylaşmıştır. Bizim öncelikli hedefimiz, bir an evvel öncelikli olarak taraflar arasındaki ateşkesin tesis edilmesine yönelik girişimlerin başlatılması ve sonuç alınmasıdır” dedi.
‘YILLAR SONRA İLK DEFA 4 İLÇEYİ DE ALIP 3 HİLALLE BULUŞTURDUK’
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy ise “Bizler 7 Haziran 2015’ten başlamak suretiyle Kayseri’de çok ciddi başarıların altına imza attık. Akabinde 2018 seçimleri oldu. Çalıştık, çabaladık. Cenabı Allah çok az bir oyla 3’üncü vekili bize nasip etmedi ama 2 milletvekiliyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM)’ye gitmeyi nasip etti. 2019 yerel seçimleri geldiğinde ise 31 Mart tarihinde bize Cumhur İttifakı kapsamında başbuğumuzun memleketi olan Pınarbaşı’nda dahi olmak üzere 4 ilçe verildi. Yıllar sonra ilk defa 4 ilçeyi de alıp 3 hilalle buluşturduk. 2023 14 Mayıs seçimlerinde de elimizden geldiğince yine çalıştık Kayseri’de yüzde 20civarında bir oy aldık. 180 bin kişi Kayseri’de bize oy verdi. Bu oyların merkezde de çok olmasından dolayı MHP’nin merkezde de olabileceği noktasında hissiyatlarım oluştu. Bizler merkezde de MHP olarak kendimize çalışma alanları açmak istiyoruz. 2015’ten beri haykırıyoruz. Erciyes’in zirvesine Allah nasip ederse dikeceğiz. Milliyetçi ülkücü kadrolar her yere yakışır. Bu manada 81 ilde 3 hilalin mührünü Türkiye’ye vuracağız” ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç ise, “4’üncü gündem konumuz yeni, demokratik, kapsayıcı, mutabakata dayalı, milletimizin beklentilerine uygun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin doğasıyla uyumlu, yeniçağı kavrayan Türk ve Türkiye Yüzyılının alt yapısını kuran bir anayasası ülkemize kazandırmaktır. MHP u konuda da üzerine düşeni en erken ve fazlasıyla gerçekleştirmiş yüz maddelik anayasa teklifimizi hazırlayıp AK Parti’ye sunmuştur. MHP’nin özü de sözü de birdir. 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlere hazırlı sürecimiz aylar öncesinde başladı. Sayın Genel Başkanımız bilhassa İstanbul Akara, İzmir, Adana, Antalya, Aydın, Muğla, Hatay, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin Büyükşehir Belediyeleriyle HDP’nin terör örgütü PKK yardım ve yataklık etmek maksadıyla zehirleyip seferber ettiği belediyeler mutlaka el değiştirmeli ve cumhurun yönetimine geçmelidir talimatını vermiştir. Bu çalışmaları da teşkilatlarımızla birlikte inşallah yapıyoruz. 15 Mart 2024Edeki kurultayımız inşallah bir toy havasında geçecek, Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde lider ve büyük Türkiye için bu kutlu yürüyüşümüz devam edecektir. Hedefimiz istikrar ve hizmet için uyumlu yönetimle umutlu geleceğe ulaşmaktır” şeklinde konuştu.
MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek de, “Partimizin üstlendiği misyon Türk siyasetinde özel bir algıya sahiptir. Teşkilatçılık anlayışımız partiye özgün bir anlayışımızdır ve tarihi misyonumuzun önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Partimizin güçlü teşkilat yapısı Türkiye’nin geleceği ve ülke yönetimimiz için önemli bir rol oynamaktadır. Partimizin içinde olduğu ittifak Türkiye’nin güçlü bir şekilde ilerlemesi için önemlidir. Cumhur İttifakı millet nereye ve ne zamana kadar devam etmesini istiyorsa o zaman kadar devam edecektir. Bu siyasi birlikteliğe vade biçmek doğru değildir. Aklın yolu bir. Yerelden genele birlik için Cumhur ittifakıyla yürüyoruz” dedi.
MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen ise, “Milliyetçi Hareket Partisi, 54 yıldır bu vizyonla, tarih sahnesindeki itibarlı yolculuğuna devam etmektedir. Ne mutlu ki bizlere, bu kutlu yolculukta "Önce ülkem ve milletim" diyen Liderimiz Devlet Bahçeli'nin dava arkadaşları olarak bulunuyoruz. Siyaseti günlük ve şahsi ihtiraslarıyla vatan pahasına yapanlar, tarihin karanlık dehlizlerindeki yerlerini elbet alacaktır. Türk Milleti'nin sillesini yiyenler, zillet çukurlarında yok olacaklardır. Bu hayati muhasebenin yapıldığı gün, biz ülkücüler ise, alnımızın akıyla bize biçilen görevi, layıkıyla yerine getirmenin gururunu yaşayacağız. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinde, Cumhur İttifakı'na olan teveccühünü bir kez daha göstermiştir. Ufukta, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler vardır. Merkezi yönetimin yerel yönetimle uyumu için, her bir partilimize büyük sorumluluk düşmektedir. "Merkezden yerele istikrarı bozmadan umuda doğru" ilkesiyle gireceğimiz yerel seçimlerde milliyetçi-ülkücü kadroların başarısı muhakkaktır. Düzenlediğimiz bu toplantıda kıymetli heyetimizin, yol gösterici bilgi ve görüşlerinden istifade ederek, tatbik edeceğiz. Daha önce Kayserimizde Cumhur İttifakı olarak yaşadığımız başarıyı bir kez daha yaşayacağız. Buradan söz veriyorum; Erciyes’in zirvesine 3 hilalli şanlı bayrağımızı bir kez daha taşıyacağız. Ve inanıyorum ki; buradaki 6 ilimizin teşkilatları da belediyelerine 3 hilalin damgasını vuracaktır” diye konuştu.
 
Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise, “Kurucu liderimiz, merhum başbuğumuz Alparslan Türkeş’in memleketi adına Pınarbaşı belediye başkanı olarak söz almış bulunmaktayım. MHP’nin belediyeleri olarak üretken belediyecilik şiarıyla çıktığımız bu kutlu yolda sosyal belediyecilik anlayışını da benimseyip vatandaşlarımıza çözüm odaklı çalışıp hizmet noktasında yardımcı oluyoruz. Ülkücü belediye başkanı teşkilatlara sırt dönmez, lider ve teşkilatlarımızın emrinde hareket eder. Bizler ülkücü belediye başkanı olarak kıymetli liderimiz genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli’nin ve teşkilatlarımızın her zaman emrinde olup, genel merkez odaklı çalışarak hiç bir ülkücü kardeşimizden beri durmadık. Ülkücü duruş bunu gerektirir. Genel başkanımızın dediği gibi ülkücü ülkücünün arkasında dağ gibi durandır. Liderimizin ve teşkilatlarımızın her zaman emrindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en derin kalbi duygularımla ve muhabbetlerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp