MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN:  “BÖYLE BELEDİYE BAŞKANLARININ KIYMETİNİ BİLİN”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN: “BÖYLE BELEDİYE BAŞKANLARININ KIYMETİNİ BİLİN”

Altınoluk Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile hayata geçirilen Şükrü Baktır İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun açılış töreni, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Av. Mehmet Özhaseki’nin katılımı gerçekleştirildi.Melikgazi’ye 5 yılda tam 21 okul kazandırdıklarını vurgulayan Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Yüzyılına yakışır hizmet ve yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

Başkan Palancıoğlu: “Şehri İmar Ederken Nesilleri İhmal Etmemek Lazım”

Açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Bu arsanın seçimine rahmetli Şükrü Baktır Amcayla gelmiştik. Planını, projesini birçok örnek okulu gezdik ama maalesef korona döneminde ömrü yetmedi. Oğulları ile bu güzel eğitim tesisini bitirdik.  Şükrü Amca’ya Cenabı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine teşekkür ediyorum. Şehri imar ederken nesli ihmal etmememiz lazım. Bugün beşeri kalkınmadan sorumlu bakanımız Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Yusuf Tekin Bey ve aynı zamanda da şehirleri imar edecek ve Kayseri'ye, Türkiye'ye imzasını atmış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki burada. Son derece mutluyuz. Hem ülke için hem nesil için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli hedefi büyük Türkiye, güçlü Türkiye. Dolayısıyla biz bu hedef doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Biz Türkiye'de en fazla okul yapan belediyeyiz. Tam 21 tane okul kazandırdık ilçemize. Bunların birçoğunu açtık bir kısmı bitme aşamasında. 3 okulunda temelini 2024 bütçesiyle birlikte inşallah atmış olacağız. Biz şu ana kadar sadece okul değil, aile sağlık merkezleri, kütüphaneler camiler ve Kur'an kurslarını birçok hayırsever ile yapıyoruz. Ama burada başta Büyükşehir olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin katkısını da vurgulamak istiyorum. Okulumuzun arsası 12.500 metrekare. Bütün hayır yatırımlarında belediyeler mutlaka bu tür büyük işleri görev olarak sayıyor. Ben Baktır ailesine, özellikle mimarımız, müteahhidimiz ve burada gece gündüz destek veren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Melikgazi’de yapılan okulların değerinin 900 milyon TL olduğunu söyleyen Başkan Palancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “900 milyon TL’lik yatırımı hayırseverlerimizin desteği ile ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz.2022 bizim temel atma yılımız Türkiye Yüzyılı olan 2023 yılı ise açılışlar yılı olacak demiştim. 15 civarında şu anda açılışımız, 10 civarında da temel atmamız hazır. Açılışımıza katılımlarında dolayı, Sayın Bakanlarımıza, Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, Milli Eğitim Müdürlerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederim. Okulumuz Kayseri’mize ve Melikgazi’mize hayırlı olsun.”

Hayırsever Hacı Ali Baktır da,” Çocuklarımız için yapılacak olan bu açılışımızın hayırlı olmasını dilerim. Sanatlar arasındaki en önemli sanat insan yetiştirme sanatıdır. Böyle bir sanat ki ondaki cevheri işleyecek mütekâmil insan yetiştirmeye vesile olacaksınız. Zamanın ruhuna sıkışmış dünyaya ancak tek bir pencereden bakabilen alelade kişiler olmasına asla izin vermeyeceksiniz. Okulumuzun yurduyla beraber ülkemizin şanına layık bir müessese olacağını ümit eder, hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Şükrü Baktır İmamhatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nun Kayseri’ye hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, okulun yapımında emeği geçen hayırsever ve Melikgazi Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri ticaretiyle, Erciyes’i ile çok meşhur ancak hayırseverliği ile de çok meşhur. Yeter ki bir hayır olsun, herkes seferber oluyor. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Av. Mehmet Özhaseki, “Bizim her hafta yaşadığımız bu ortama şahitliğiniz bizim için önemli. Her geldiğimizde temel atma, açılış vesilesiyle bir araya geliyoruz. Kayseri hayırseverliği ile bilinen ve hayır işinde yarışan bir şehirdir. Bu güzel eser için Baktır ailesine teşekkür eder, okulun hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” diye konuştu.

“Böyle Belediye Başkanlarının kıymetini bilin” diye konuşmasını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin de, “Proje okulları biz hayata geçirdik. Proje okulları gittiğimiz yerlerde görmek bizi mutlu ediyor. Kayseri'ye daha sık gelmek lazım. Birincisi yıllardır kafamı kurcalayan bir sorunun cevabını buldum. Kayserililer nasıl bu kadar hayırsever olduklarını merak ediyordum. Özhaseki Bakanımız, 20-30 tane okul için hayırseveri bağlıyorsa, bizim onunla birlikte epeyce bir hayırsever ziyareti yapmamız lazım. Toplumun bütün kesimleri, herkes kendi üstüne düşeni yapacak. Yerel yönetimlerin eğitime bakışını, katkısını çok önemsiyorum. Şu ana kadar Türkiye’deki illerin yarısında eğitim yatırımları ve planlaması üzerine konuştuk.  Okul inşaatını mühürleyen, okullar için yer ayarlamayan, okullardan para kazanmayı düşünen belediye başkanları vardı. Böyle belediye başkanlarını görüp Kayseri'ye gelip belediye başkanları görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı görüp, Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Başkanımızı görüp gurur duyuyoruz. Böyle belediye başkanlarının kıymetini bilin. Ben bu iki belediye başkanımızı gördüğüm için diyorum. Allah ikisinden de razı olsun. Bize bu türden katkı veren belediye başkanlarına da paydaşımız oldukları için teşekkür ediyorum. Okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Okul yapma fikrini ortaya atıp ömrü vefa etmeyen Hacı Şükrü Amca’ya Allah rahmet eylesin.” dedi.

Google+ WhatsApp