Mmo Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener:

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener, "Üniversite öğrencilerine yönelik bir takım çalışmalar yapılmaktadır" dedi. MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Erciyes Ünivers

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi Başkanı Ersin Fener, "Üniversite öğrencilerine yönelik bir takım çalışmalar yapılmaktadır" dedi.
MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen "Makina Mühendisleri Odası Faaliyetleri ve Makina Mühendislerinden Beklenenler" konulu konferansa katıldı ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansta konuşan konuşan MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, "Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi, şube olmadan evvel MMO Ankara şubeye bağlı temsilcilik olarak 1992 yılına kadar hizmet vermiştir. 1992-1994 yılları arasında bünyesine Yozgat, Sivas, Erzincan, Nevşehir ve Kırşehir il temsilciliklerini de dâhil ederek bölge temsilciliğine dönüşmüş. 1996 yılında Oda genel kurulunda Kayseri bölge temsilciliği şubeye dönüştürülmüş ve bünyesindeki iller Kayseri´ye bağlanmış ve gönümüze kadarda bu yapıda MMO Kayseri Şubesi olarak hizmetini gerçekleştirmiştir" dedi.
MMO Kayseri Şubesi´nin kurulduğu ilk günden bu güne kadar meslek ve meslektaş odaklı olduğunun altını çizen Fener, "Dar kapsamlı yönetim yerine katılımcı, üyesinin fikir ve görüşlerine değer veren her türlü fikre açık olan anlayışla hareket etmiştir. Üyelerinin yönetime katkı koymaları amacıyla bünyesinde istişare kurulu, danışma kurulu, 18 uzmanlık komisyonu, 80 civarı iş yeri temsilcileri ve yaptığı sektörel toplantılarla üyelerinin beklenti ve görüş önerileri alınmakta ve uygulama noktasında gerekli hassasiyeti göstermektedir. Hizmet etmekte atıl kalmama adına, komisyon toplantılarını gündemli veya gündemsiz rutin periyoda koymuş ve gerçekleştirmektedir. Komisyon taleplerine bağlı olarak sektörde görülen eksiklerin giderilmesi ve bilgi paylaşımı amaçlı sektörel toplantılar yapılmaktadır. Yine komisyon ve üye talebi doğrultusunda seminer ve eğitim etkinlikleri periyodik olarak gerçekleştirilmektedir. Meslek odamız üyesine meslekle ilgili vermiş olduğu katkı ve eğitimler yanı sıra gerek üyesine gerekse üye yakınlarına yönelik birçok sosyal etkinlikte düzenlemektedir. Toplumsal duyarlılık oluşturma adına ihtiyaç gördüğü, konularda diğer STK larla girişimlerde bulunulmuş ve ortak veya bireysel birçok çalışmalara imza atılmış ve atılmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan kent konseyine üye olarak temsil edilmekte ve çalışmalar yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.
Üniversite, sanayi ve STK ilişkilerine de önem verildiğini vurgulayan Fener, şunları söyledi:
"Meslek odamız üyesine yönelik yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra üniversite öğrencilerine yönelikte bir takım çalışmalar yapmaktadır.
Genel olarak yapılan çalışmaları duyurma noktasında öğrenci üye komisyonu vasıtasıyla hareket edilmekte, talepler alınmakta ve bu üyelerimize yönelik faaliyet gerçekleştirilmektedir."
(AG-Y)

27.10.2014 11:00:12 TSI

Google+ WhatsApp