Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın 'ağabey' saygısı

Ankara'dan İstanbul'a gelen Nobel Kimya Ödülü sahibi bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, havalimanında yoğun ilgiyle karşılandı. Prof. Sancar, kendisini karşılamaya gelen ağabeyi Kenan Sancar'ın elini öperken, mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri de Sancar'a mezun olduğu yıla ait bir fotoğrafını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla biraraya gelen Nobel Kimya Ödülü sahibi Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Ankara'daki temaslarının ardından İstanbul'a döndü. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'na eşi Esta Gwendolyn ve kızı Rose Lorraine Peifer ile gelen Sancar'ı ağabeyi Kenan Sancar ve ailesi karşıladı. Ağabeyi Kenan Sancar'ın elini öpen Nobel Ödüllü Aziz Sancar yeğenleri ve yengesiyle sohbet etti.
Aziz Sancar'ı havalimanında mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Ümmühan İşoğlu Alkaç ve öğrenciler de karşıladı. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu Alkaç ve öğrenciler, Sancar'a mezun olduğu yıla ait bir fotoğrafı hediye etti. Öğretim üyesi ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Aziz Sancar, Mayıs ayında Türkiye'ye geleceğini ve okuduğu okulu ziyaret edeceğini söyledi.

"MAYIS'TA TÜRKİYE'YE TEKRAR GELECEĞİM"
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Aziz Sancar, "Fotoğrafımı gördüm. Gençliğimi İstanbul'da geçirdiğim güzel günleri, arkadaşlarımı hatırlattı. Biraz nostalji var. Öğrenciler, hocalar takdir ettikleri için ayrıca sevindim. İnşallah Mayıs ayında Türkiye'ye tekrar geleceğim. Onları orada ziyaret edeceğim" dedi.

SANCAR, ŞİKAGO'YA GİTTİ
Havalimanındaki vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Aziz Sancar, vatandaşlarla ve kendisini görüntüleyen gazetecilerle fotoğraf çektirdi.
Nobel Kimya Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın, saat 13.45'te karısı ve kızıyla Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Şikago'ya gideceği öğrenildi.

Google+ WhatsApp