Öğrenciler Kent Bulmacısı’nda Yarıştılar

Öğrenciler Kent Bulmacısı’nda Yarıştılar

2014 Mimarlık Haftası Kapsamın ‘da düzenlenen “ Kent Bulmacası” yarışmasında öğrenciler bir araya geldi.
Mimarlar Haftası kapsamında düzenlenen “ Kent Bulmacası “ yarışması Talas Ali Saip Paşa Caddesi’nde gerçekleşti. 3 kişiden oluşan 11 grup öğrenci birbiriyle yarıştılar.
Etkinlikte bulunan Kayseri Mimarlar Odası Başkanı Eda Velibaşoğlu “ 2014 yılı Mimarlık Haftası kapsamında Kayseri’de 4 gün süren bir etkinliğimiz oluştu. Bu etkinliğin ilk etabı ‘Kent Bulmacasıdır’. Talas tarihi mekanda oluşturuyoruz. 3 öğrenciden oluşan 11 farklı ekip var. 11 tane de hakemimiz var. Toplamda 44 öğrenci ile yaptığımız bir etkinlik. Buradaki amaç, özellikle öğrencilerin, halkın belirli tarihi yapıları farketmesi ve bununla ilgili farkındalık oluşturmak. Yarın ise Erciyes Üniversitesi’nde bir sergi açılışımız var. Ulusal Mimarlık Sergisi ve ardından söyleşiler var. Salı günü Gökhan Avcı’nın söyleşisi var. Bunun öncesin ’de ise duvar boyama etkinliğimiz var. Bütün bu komsent dahilinde ‘ Mutlu Kentler , Sağlıklı Kentler ‘ ilkesi ile başlayan 2014 yılı Mimarlık haftası temasını da biz Kayseri’de büyük bir mutlulukla kutlayacağız” dedi.
Yarışmada hakem olarak görev alan Erciyes Üniversitesi öğrencisi Rümeysa Özyürek “ Erciyes Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama okuyorum. Biz burada ‘Kent Bulmacası’ yarışmasında hakem olarak görev yapıyoruz. Oyunun maçı herkesin elinde başlangıç noktasında verilen bulmacalar var. Bizde de bulmacalara var doğru yeri bulmaya çalışıyorlar. Bulmacalar çok karışık buldukça devam ediyorlar ve ilerliyorlar. Buraya geldikleri zaman onları oyalamak zorundayız çünkü bazı gruplar çok hızlı hareket ediyorlar” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp