Öğrencilere "güvenli İnternet Semineri" Verildi

Kağıthane Belediyesi, öğrencilere internetin zararlı faydalarını anlatmak ve doğru internet kullanımı konusunda bilgilendirmek için "Güvenli İnternet Semineri" düzenledi. Kağıthane Belediyesi´nin,

Kağıthane Belediyesi, öğrencilere internetin zararlı faydalarını anlatmak ve doğru internet kullanımı konusunda bilgilendirmek için "Güvenli İnternet Semineri" düzenledi.
Kağıthane Belediyesi´nin, her yıl ilçe okullarında düzenlediği eğitim seminerleri "Güvenli İnternet Seminerleri" ile 2014-2015 programına başladı. Profilo Anadolu Teknik Lisesi ve Ahmet Buhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile yeni dönem eğitim seminerlerine başlayan Kağıthane Belediyesi, internet bağımlılığı ve sosyal paylaşım sitelerinin tehlikelerine karşı öğrencileri korumayı hedefliyor.
Eğitim semineri önce öğrencilerle buluşan ve sohbet eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç meslek liselerinin geçmişten bugüne gelişimini anlattı. Başkan Kılıç, "Ben öncelikle sizler için çok çok güzel bir gelecek umuyorum. Bir zamanlar meslek liseleri olarak birçok sıkıntı yaşadınız.Bende bir meslek lisesi mezunu olarak şunu söylemeliyim ki eskiden gerek sizin okul gerekse diğer meslek liselerinin çok başarılı, pırıl pırıl öğrencileri üniversiteye gidemezlerdi. Üniversiteye gidebilmek için meslek lisesi mezunları olarak bizler de birçok sorun yaşadık. Bugün hamd olsun bu sorunları aştık.Bugün çok değerli meslek lisesi öğrencilerimiz en iyi üniversiteler gidebiliyorlar. Sizleri de en iyi üniversitelerde görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Teknolojinin insan hayatının bir parçası haline getirdiği internetin doğru kullanıldığında sağladığı faydalara değinen Başkan Kılıç, "Sizlerden derslerinize iyi hazırlanmanızı bekliyoruz. Tabi ki sizler derslerinize hazırlanırken, araştırma yaparken ya da iletişim için interneti kullanacaksınız. Bizler yerel yönetim olarak sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte teknolojinin gelişimi ile birlikte hayatımızda önemli bir yer alan interneti en doğru ve güvenilir şekilde kullanmanız konusunda sizleri bilgilendiriyoruz. Sizlerin sağlıklı bir şekilde interneti kullanması, kötü amaçlı sanal platformlara karşı dikkatli olmanız ve korunmanız için size bilgiler aktaracağız" diyerek öğrencileri internet üzerinden yanlış bilgi edinmeye, kötü amaçlı yönlendirmeye, bağımlılık yapan madde kullanıcı ve teşvik edici insanlarla iletişime geçmenin tehlikesine karşı uyardı.
Sağlıklı toplumların oluşması ve korunmasının yolu olarak sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu söyleyen Başkan Kılıç, öğrencilere internet bağımlılığı ve sosyal paylaşım siteleri konusunda dikkatli davranmaları gerektiğini ifade etti.
Sigarının zararları hakkında da öğrencilere bilgi veren Başkan Kılıç, tüm gençleri bağımlılık yapan maddelerden uzak, sporla iç içe yaşamaya davet etti.
(HÇ-YHY-Y)

17.10.2014 11:51:32 TSI

Google+ WhatsApp