OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Kiracıoğlu'dan kamu oyuna Açıklama geldi.

OSB'ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Kiracıoğlu'dan kamu oyuna Açıklama geldi.

Kamuoyunun ve sanayicilerimizin bildiği ve takip ettiği üzere, Kayseri OSB’de yapılan usulsüz ve müsrif harcamalar ve ileride yaşanacak daha büyük problemlerin önüne geçmek amacıyla bir araya gelen "OSB’ne Sahip Çık" Platformu olarak, devletimize ve yargı organlarımıza şikayetlerimizi bildirdik.

Geçen süre içerisinde şikayet dosyamız kabul edilerek gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış ve devam etmektedir.

Bugüne kadar, gerek şahsım gerek platform üyelerimiz, mevcut OSB Başkanı ve yönetimine hakaret unsuru içerecek bir söylem içerisinde bulunmadık. Bulunmamızda mümkün değil...

Ama,

Sayın mevcut başkan, başkanlığı  ile ilgili kamuoyunun merak ettiği sorulara cevap vermek yerine kendine karşı eleştiri yapanlara iftira atarak tartışmayı başka zeminlere çekmeye çalışmaktadır.

Adeta işi sokak dövüşüne dönüştürmeye uğraşan başkanın karşısında platformunuz, Demokrasi ve Adalet çerçevesi içerisinde, kamuoyuna duyduğu saygı ve sorumluluk ve ilkeler ışığında, ısrarla ve inatla

tartışmanın başka yönlere çekilmesine izin vermeden,  olayı kisiselleştirmeden, kurallar ve saygı çerçevesinde eleştirilerimizi yanlışlıklar düzelsin dusturunda yapmayı tercih ettik.

Ancak, Başkan Nursaçan bizim bu duruşumuzu gayet yanlış anlayıp, tabir yerindeyse kantarın topuzunu kaçırmaya başlayınca haklı olarak kendi terbiye sınırlarımızda cevap vermemiz kaçınılmaz olmuştur...

Sn. Başkan’ın kendi fabrikasının kurşunlanması olayında bazı sanayicilerimiz işaret edilmeye çalışıldı hatta 'adi, yani basit,  bayağı' anlamında kullandığım basit kelimesini bile bazı kalemşörler üzerinden gündem yapamaya çalıştılar, ancak tutmadı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanmasına rağmen hala azmettiricinin kim olduğunu açıklayamadılar. Bu durum bizim aklımızda mağduriyet oyunu olacağı kanaatini oluştursa da sosyal medya üzerinden kınama mesajlarımızı yayınladık.

Mevcut başkan bu olay da beklediği mağduriyeti yaratamayınca kendine karşı olanları kategorize ederek sanayiciyi bölmeyi göze alıp şahsım hakkında hem kendi hem de bir iki tane kalmış kalemşörleri, "FETÖ besleyicisi, dedikodu platformu" vs. gibi söylemler yapmaya başlamışlar.

Bu yapmaya çalıştıkları algı operasyonlarını da tıpkı diğerleri gibi ellerine yüzlerine bulaştırmıştır.

Mevcut başka'nın icraatları ulusal medyada konu olmuş ve ardından HDP’li bir vekil Sanayi Bakanımız Mustafa Varank’a soru önergesi verdiğini yine mevcut başkanın kalemşörlerinden öğrendik. Biz bu soru önergesi için bir anlam bulamadık.

Şimdi söylüyoruz; bizim platformumuz içerisinde yer alan bir kişi veya kişilerin hürriyet gazetesi yayını ve HDP’li vekilin verdiği gensoru ile alakası kesinlikle yoktur. Ancak, isim vermeye cesaret edemeyip tarif yoluyla bu işlerin altında bizim platformumuzun olduğunu söyleyip ima edenler bunu ispatla yükümlüdür.

Aksi takdirde, bu iftiraları ıspatlayamayanlar müfteri ve bir o kadar da şeref yoksunudurlar...

Sanayicilerimizin ve tüm kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.

Google+ WhatsApp