Özgecan'ın Annesi: 'Bekliyorduk ama sevinemedim'

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen Özgecan Aslan cinayetinde, 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi hakkında açıklama yapan anne Songül Aslan, 'Hak ettikleri en büyük cezayı alacaklarını biliyordum. Özgecan'ımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de mutlu olamadım, çünkü benim kızım geri gelmeyecek sonuçta' dedi.

Tarsus'ta geçen şubat ayında hunharca öldürülen 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe üçüncü kez mahkemeye çıktı. Üç sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca tecavüz ve diğer suçlardan da minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken’e 27, arkadaşı Fatih Gökçe’ye 24 yıl hapis cezası verildi.

Kararı merkez Mezitli ilçesindeki evinde oğlu Barış Aslan ile birlikte öğrenen Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tabii ki bu kararı bekliyorduk. Çünkü hak ettikleri en büyük cezayı alacaklarını biliyordum. Özgecan'ımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de mutlu olamadım, çünkü benim kızım geri gelmeyecek sonuçta. Ama devletimizden Allah razı olsun, hak ettikleri en yüksek cezayı aldılar" dedi.

"ÖZGECAN YASASININ BİR AN EVVEL ÇIKARILMASINI İSTİYORUM"
Başka canların yanmamasını isteyerek konuşmasını gözyaşları içinde sürdüren Songül Aslan, "Ben Özgecan yasasının bir an evvel çıkarılmasını istiyorum. Hiçbir kadınımız şiddet görmesin, ağlamasın, üzülmesin, ölmesinler. Devlet büyüklerimizden bu yasanın mutlaka çıkarılmasını istiyorum. Kadınlarımız şiddete uğruyor, öldürülüyor, hiçbir suçu günahı yokken, artık bu tür şeyler olmasın" diye konuştu.
Adaletin yerini bulduğuna inandığını dile getiren anne Aslan, "Çünkü çok ilgilenildi, üzerinde duruldu. İnşallah ömür boyu hapisten çıkmayacaklar. Bunların acısı hiçbir zaman bitmesin. Allah ne bu dünyada ne de öbür dünyada gün yüzü göstermesin" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği sözü yerine getireceğini de kaydeden Songül Aslan, kendisine beyaz bir eşarp göndereceğini söyledi.

DAVA SONUCU, ASLAN ÇİFTİNİN EVLİLİK YIL DÖNÜMÜNE DENK GELDİ
Kızının katillerinin yargılandığı dava sonucunun, evlilik yıl dönümlerine denk gelmesinin de bir tesadüf olduğunu ifade eden Songül Aslan, şöyle devam etti: "Tam 3 Aralık tarihine denk geldi. Evlilik yıl dönümümüze. Sevindim diyemiyorum. Zaten böyle bir ceza alacaklarını bekliyordum. Özgecan'ımın beni gördüğünü de biliyorum."
Bu arada evinin bir bölümünü Özgecan'ın fotoğraflarıyla donatan anne Songül Aslan, kızının fotoğraflarına bakıp gözyaşı döktü.

Google+ WhatsApp