ÖZHASEKİ, “DEPREMDEN YOĞUN BİR ŞEKİLDE ETKİLENEN 7 İLİMİZ İLE 250 AK PARTİ’Lİ BELEDİYEMİZ KARDEŞ OLDU”

ÖZHASEKİ, “DEPREMDEN YOĞUN BİR ŞEKİLDE ETKİLENEN 7 İLİMİZ İLE 250 AK PARTİ’Lİ BELEDİYEMİZ KARDEŞ OLDU”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini ziyaret eden gazetecilere AK Parti’li Belediyelerin yaptığı çalışmaları ve kardeş belediyeleri anlattı. Özhaseki, “Depremden yoğun bir şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye illeri ile bu illerin ilçelerini AK Parti’li 250 belediyemiz ile kardeş belediye ilan ettik. Kardeş belediyelerimiz, depremden yoğun bir şekilde etkilenen bu yerlerde hayat normale dönene kadar çalışmaya devam edecek.” dedi.

“KARDEŞ BELEDİYELERİMİZLE DEPREM BÖLGESİNDEKİ YARALARI SARACAĞIZ”

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, ”Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yol açtığı hasarı ortadan kaldırmak için belediye başkanlarımız ve ekipleri ilk andan itibaren sahadalardı. Şimdi ise depremden yoğun bir şekilde etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır ve Osmaniye illeri ile  bu illerin ilçelerini AK Parti’li 250 belediyemiz ile kardeş belediye ilan ettik. Kardeş belediyelerimiz, depremden yoğun bir şekilde etkilenen bu yerlerde hayat normale dönene kadar çalışmaya devam edecek. Kardeş belediyelerimizle deprem bölgesinde yaraları saracağız.” dedi.

“250 KARDEŞ BELEDİYEMİZ 7 İLDE GÖREV BAŞINDA”

Afetin yaralarını sarmak için depremden yoğun şekilde etkilenen 7 şehirde 250 AK Parti’li belediyeyi ayrım yapmaksızın kardeş belediye ilan ettiklerini vurgulayan Özhaseki,  şöyle devam etti:

“Hatay ile Konya, Bursa, Kocaeli, Denizli, Sakarya Büyükşehir Belediyelerimizin öncülüğünde Afyonkarahisar, Isparta Nevşehir, Rize, Tokat, Yalova ve Yozgat Belediyelerimiz başta olmak üzere 94 AK Belediyemiz kardeş oldu.

Kahramanmaraş ile Kayseri, Trabzon, Samsun Büyükşehir Belediyelerimizin öncülüğünde Ağrı, Aksaray, Çorum, Düzce, Isparta, Kırıkkale ve Zonguldak Belediyelerimiz başta olmak üzere toplam 56 AK Belediyemizi kardeş ilan ettik.

Adıyaman ile Erzurum, Ordu, Şanlıurfa, Niğde, Giresun, Gümüşhane, Tokat, Uşak Belediyelerimiz başta olmak üzere toplam 53 AK Belediyemiz kardeş oldu.

Malatya ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bingöl, Bitlis, Elazığ, Muş, Sivas İl Belediyeleri başta olmak üzere toplam 31 AK Parti’li Belediyemizi kardeş ilan ettik.

Osmaniye ile Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere 1 Büyükşehir, 7 İlçe toplam 8 AK Parti’li Belediyemiz kardeş oldu.

Gaziantep ile Şırnak Belediyemiz başta olmak üzere 4 AK Partil’i Belediyemizi kardeş ilan ettik.

Diyarbakır ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere toplam 4 AK Parti’li Belediyemiz kardeş oldu.

Kardeş Belediyelerimiz, hayat normale dönene kadar depremden etkilenen bu iller ve ilçelerinde çalışmaya devam edecek. Bütün derdimiz bu yaraları en kısa sürede sararak vatandaşlarımızın normal hayatına dönmesini sağlamak. 7 ilde 250 belediye başkanımızın görevi; vatandaşlarımız, ‘ellerinize sağlık, sizin burada bir işiniz kalmadı’ diyene kadar sürecek.”

REKLAM, ALGI VE AYRIM YOK; HİZMET VAR, YARALARI SARMAK VAR

Afet bölgesinde siyasetten uzak, hizmetten yana olduklarını belirten Özhaseki, “Deprem bölgesinde asla siyaset yapmıyoruz. Algı yapmıyoruz. “Mış” gibi hiç yapmıyoruz. Sadece vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayret ediyoruz. Bizim belediyelerimiz iki kare fotoğraf çekinip bölgeden uzaklaşmıyor. Hamdolsun her adım başında farklı bir belediyemizin aracını görmek mümkün. Bizim gayemiz yaraları sarmak. Ötekileştirmeden yapıyoruz bunu. Bu bölge bize oy vermedi, yardım götürmeyelim gibi bir düşüncemiz ve uygulamamız yok. İnsani vazifemizi yerine getirmek için algı oluşturmadan; yalansız, dolansız ve reklamsız yaraları sarmak için gayret ediyoruz.” dedi.

“MÜBAREK RAMAZAN AYI’NDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Deprem felaketinin ardından bütün imkânlarıyla afet bölgesinde olan belediyelerin Ramazan Ayı boyunca da afetzede vatandaşlara iftar ve sahur programlarıyla da hizmet edeceğini belirten Özhaseki, “Çok şükür afet bölgelerimizde kazanlarımız hep kaynıyor. Belediyelerimiz, STK’larımız, Gönüllü Kültür Teşekküllerimiz ve hayırseverlerimizin destekleriyle her öğün vatandaşlarımıza sıcak aşlar çıkıyor. Mübarek Ramazan Ayı’nın idrakiyle de gerekli planlamaları yaptık. Şehir merkezinde, ilçelerde ve köylerde vatandaşlarımıza iftar yemekleri ve sahurluklar da hazırlayacağız. Ramazan-ı Şerif’in manevi atmosferine uygun programlarla vatandaşlarımızı bu manevi havadan mahrum bırakmamak için çalışacağız.” dedi.

“ANTAKYA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ADETA YALVARDIM”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yürüttüğü dönemde bizzat Hatay Antakya’ya giderek kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde incelediğini ifade eden Özhaseki, burada vatandaşları ikna etmek için adeta yalvardığını fakat bu dönüşümlere karşı çıkanların vatandaşların aklını karıştırdığını hatırlattı.

Özhaseki, “Antakya Belediyesi tarafından hayata geçirilmek üzere planlanan kentsel dönüşüm projesinin toplantısına katıldım. Tam 3300 evi kapsayan bir projeydi. O dönemki belediye başkanı kürsüye çıktığında orada toplanan ve fonlanan insanlar protestolarda bulundu. Ben kürsüye çıktığımda ise vatandaşlara adeta yalvararak kentsel dönüşümün bu mahallelerimizde ne kadar önemli ve bir an önce yapılması gerektiğini söyledim. Yarın bir gün deprem olduğunda canları kaybetmeden, evleri iş yerlerini kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini ısrarla söyledim. Fakat malum cenah tarafından vatandaşımızın aklı bulandırıldı ve kara propaganda yapıldı. Ardından alınan kararları mahkemelere taşıdılar ve onca emek verilen işleri yaptırmadılar. Bu vebalin altından asla kalkamayacaklar. Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşme karşı çıkıp mani olmak için ellerinden geleni yapanlar bunun vebalinden kurtulamazlar.” diye konuştu.

Google+ WhatsApp