ÖZHASEKİ, TV KAYSERİ’YE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

ÖZHASEKİ, TV KAYSERİ’YE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, siyasetten spora, yatırım ve hizmetlerden 2023 seçimlerine kadar birçok konuda TV Kayseri’ye açıklamalarda bulundu. Ömer Faruk Hamurcu ve Murat Metiner’in TV Kayseri ekranlarında sunduğu Başkent’ten programına konuk olan Özhaseki, “Bu yüzyıl, ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. Güven, istikrar ve sürdürülebilirliğin yüzyılı olacak.” dedi.

“20 YILDA ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPTIK”

Geçtiğimiz 20 yılda sessiz bir devrim yaşandığına dikkat çeken Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gerçekten büyük işler yapıldı. Erdemliler hareketi olarak başladık. Derdimiz ülke ve millet derdiydi. AK Parti kuruldu ve ilk seçimde iş başına geldik. 20 yılda çok büyük işler yaptık. Cumhuriyet tarihimize altın harflerle yazılacak büyük işler yapıldı. Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde birçok konuda atılımlar yaptık. Savunma sanayisinde kendi silahlarımızı İHA’ları, SİHA’ları kendi haberleşme araçlarımızı yapıyoruz. Kendi yerli arabamızı yapıyoruz. Bir kaç ay sonra yollara çıkacak. Kendi arabamızı yaptığımız için maalesef üzülen insanlar var. Yalanlarla ve iftiralarla karalama kampanyası yapmaya çalışıyorlar. Yerli ve akıllı bir cihaz ortaya çıkıyor. Bununla gurur duymamız gerekiyor. Hamdolsun Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çok önemli işler yapıyoruz.”

 

“TÜRKİYE YÜZYILI, SİYASET ÜSTÜ BİR HEDEF”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye yüzyılı belgesiyle ilgili bilgi veren Özhaseki, “Bu yüzyılın, Türkiye Yüzyılı olacağına inancım tam. Tabi ki bizim burada kastetmiş olduğumuz, bir AK Parti yüzyılı asla değil, siyaset için kullanılacak bir yüzyıl kelimesi de değil kastımız bizim. Türkiye Yüzyılı, siyaset üstü bir hedef. Bu milletimizin yeni bir Kızılelma’sı olarak işaret edebileceğimiz bir yüzyıl olarak söylüyoruz. Her bir alanda, gerek küresel, gerekse bölgesel bir güç olmanın çalışması, gayreti içerisinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bu sadece belirli bir alanda değil, aklınıza gelebilecek her bir alanda huzurun yüzyılı olabilecek, sürdürülebilir bir kalkınmanın yüzyılı olabilecek, güvenin, istikrarın yüzyılı olabilecek işaretleri de içerisinde taşıdığımızı ifade etmek istiyorum.” dedi

“GECE GÜNDÜZ KOŞTURUYORUZ, ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞIYORUZ”

2023 seçimlerinin önemine vurgu yapan Özhaseki, “YSK’nın takvimi ortaya çıkacak. Aday olmak isteyenlerin süreçleri başlayacak. Memurların istifası için bir takvim ortaya çıkacak. 3 ay kala bunların belirleneceği bir ortam olacak. Partimizde de bazı belediye başkanlarımızın ve il başkanlarımızın Ankara’ya gelmeleri doğal. Önemli bir seçim ve biz bu seçime hazırız. Genel Merkez’de bütün birimlerimiz bu seçime hazırlanıyor. Gece gündüz koşturuyoruz, şehir şehir dolaşıyoruz. Gelecekte neler yapacağımızı anlatmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bizleri hizmetlerle, eserlerle tanıyor. Ama karşı tarafın daha adayı bile belli değil. Seçimlere kadar bu böyle sürecek gibi duruyor.” dedi.

“ATATÜRK MEZARINDAN KALKSA, CHP’NİN BU HALİNİ GÖRSE, BUNLARI BASTONLA KOVALAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasetini ‘yalan’ üzerine kurduğunu vurgulayarak, “Bunca birbirine benzemezin bir araya gelmesinden bir medeniyet inşa edebilir mi? Hayır. Türkiye için fayda sağlayacakları hiçbir şey yok. Tek motivasyonları Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı üzerine kurulu. Ama haliyle bu ülkede yaşayan insanlarda bunların adaylarını, projelerini merak ediyor. Ama ortada ne aday var ne bir proje var. Bu partinin yalanlar üzerine kurulu bir dünyası var. Herhalde rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarda kemikleri sızlıyordur. Atatürk mezarından kalksa, CHP’nin bu halini görse, bunları bastonla kovalar. Atatürk’ün koltuğuna oturmuş bir Genel Başkanın bütün dünyası yalan üzerine kurulu olabilir mi? Bunu bakın yüzüncü kere tekrarlıyorum; yalan söylüyor demek bile suçtur, beni mahkemeye veremiyorlar, niye? Söyledikleri yalanlarını tekrarlayacağım,  dizeceğim. Nasıl bir Genel Başkansın ki Amerika’ya gidiyorsun, bir anda ortadan kayboluyorsun. Yoksun ve izah etmiyorsun, söylendiği zaman da “hamburger yedik” falan filan diyorsun. Sonra İngiltere’ye gidiyor ve kara para aklanan yerlerde geziyor. Sonra da ‘gençler, para buldum’ diye ortaya çıkıyor. Batı ve Amerika çıkarları olmasa kimseye günahını vermez. Bunlara kimse inanmaz. Amerika’ya teknoloji görmeye gitmiş. Yürüyen merdivene tersten binen bir kişinin teknolojiden anladığını iddia etmesi çok gülünçtür. Bunun adı icazet almaktır. Sözünüzden çıkmayacağım demektir. İngiltere’de faiz lobileriyle iyi geçinmeye çalışmaktır. Kemal beyin danışmanlarını değiştirmesinde fayda var. Kendisini rezil ediyor. Ayrıca Goebbels’in taktiklerini de bırakmasında fayda var.” şeklinde konuştu.

 

“YALANLARI İÇİN YARGIYA MÜRACAAT EDİYORUZ”

Bazı gazetelerin yaptıkları yalan haber sonrası tekzip yayınladıklarını vurgulayan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sol gazeteler genelde benimle ilgili iftira ve karalama kampanyalarını sıkça yürütürler. Hiç söylemediğimiz kelimeleri söylemiş gibi göstererek algı yapıyor. Antalya’da bir konuşma yaparken ‘İnsanlar eskiden sokaklarda, garlarda, terminallerde aç biilaç şekilde yatıyorlar’ dedim. Hatta sağlık ocakları aşevleri kurdum ben Kayseri’de o dönemde. Meral Hanım tutuyor sözlerimi ‘Bizden önce dağlarda yaşıyor bu insanlar dedi’ diye çarpıtıyor. Senaryolar üstüne yaşıyorlar. Çıkıyorlar gariban diye birini konuşturuyorlar ama akşamında o adamın elinde alkol bardağı lüks arabaların önünde fotoğrafları çıkıyor. Bundan birkaç ay önce de Kayseri’de bir turizm toplantısında; Hacılar’dan Erciyes’e tünel isteyen bir işletmecinin sorusu geldi. Belediye Başkanımız cevap vermek isterken ‘bir şey deme’ diyerek konuyu kapatmasını istedim. Doğrularını yayınlamamıza rağmen ısrarla algı oluşturdular. Bunların yalanları için yargıya müracaat ediyoruz. Hatta bugün de bir gazete tekzip yayınladı.”

“ALLAH’A HESAP VERECEKSİNİZ?”

Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile de yargı önünde hesaplaşacaklarını belirterek, “2 dava açtım ve sonucunu bekliyorum. 15 milyon TL ödediğimi ve Sayıştay’ın bulamadığı bir köprü yalanını ortaya attılar. Bu nasıl insanlık, hiç Allah’tan korkunuz yok mu? Geçenlerde Çetin Bey’i mesela cenaze töreninde gördüm. ‘Merhaba’ dedi, ‘merhaba’ dedim ne diyeyim insan olarak. Ama elinden tutup ölünün yanına götürüp ‘Çetin, sen de Genel Başkanın da yarın bir gün öleceksiniz, şuraya şöyle yatacaksınız, Allah’a hesap vereceksiniz?’ demek geçti içimden. Ya hakikaten hesap günü var ya, bu kadar iftira niye, bu kadar yalan niye ben merak ediyorum?” şeklinde konuştu.

 

“KAYSERİ ADETA ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Kayseri’de büyük yatırımların yapıldığına değinen Özhaseki, “Kayseri’de çok büyük yatırımlar yapılıyor. Hızlı trenin temeli atıldı. Aynı zamanda havaalanında büyük bir terminalin yapımı devam ediyor. Belsin’den Şehir Hastanesi ve Mobilya Kent’e kadar ulaşacak olan raylı sistem hattı bitmek üzere. Deneme sürüşleri yapılıyor. Lojistik Köy yapımına devam ediyor. Erciyes Kayak Merkezi, Yamula Barajı, Raylı Sistem Hattı gibi devasa projeleri AK Parti hükümetlerimiz sayesinde yaptık. Elektrik Şirketi’ni ben belediyemize kazandırdım. Borçlu şehir diye laf çıkarmaya çalışanlara söylüyorum bunu. Hamdolsun hem hükümetimiz hem belediyelerimiz çok büyük işler yapıyorlar. Bu konuda müsterihiz. Kayseri adeta altın çağını yaşıyor.” ifadelerine yer verdi.

Kayseri’nin marka değeri Yukatel Kayserispor’un son süreçteki başarısını tebrik eden Özhaseki, “Takımımız gerçekten iyi gidiyor. Sağ olsun Berna Hanım birçok şeyden feragat ederek çalışmalarını sürdürüyor. Çağdaş hocamız müthiş bir insan. Mazeret üretmeden elindeki futbolcularla çok iyi işler ortaya çıkardı. Adı gibi çağdaş bir futbol anlayışı var. Alnından öpüyorum. Maçlardan sonra kendisini arayıp tebrik ediyorum. Kayserispor’umuzun derdi için toplantı üstüne toplantı yapıyoruz. İnşallah bu işin sonu da iyi olacak.” dedi.

Google+ WhatsApp