Polislere Trafik Cezası Yazma Yetkileri Anlatıldı

Tokat´ın Niksar ilçesinde polislere yönelik yapılan bilgilendirmede artık tüm polislere trafik cezası yazma yetkisi verildiği belirtildi. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü

Tokat´ın Niksar ilçesinde polislere yönelik yapılan bilgilendirmede artık tüm polislere trafik cezası yazma yetkisi verildiği belirtildi.
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amiri Komiser Mustafa Kula tarafından, Niksar´da polislere eğitim verildi ve yeni kanunlar hakkında bilgiler sunuldu.
Niksar Polisevi´nde yapılan bilgilendirme toplantısında polislerin cezaları nasıl ve hangi maddelerden yazabilecekleri ve nasıl objektif olmaları gerektiği anlatıldı.
Sivili resmisi dahil polislerin tamamına trafik cezası yazma yetkisi verildiğini kaydeden Komiser Mustafa Kula, "2918 sayılı Yasa´nın 7. maddesinde bulunuyor. Bu faaliyete geçirildi. Artık sadece beyaz şapkalı trafik polisleri değil, tüm polislerin tamamı araçlara ceza yazabilecek. Park cezalarına, ters dönüşlere, hatalı parklara, trafik ışıklarını ihlal edenlere, emniyet kemeri takmayanlara, egzoz bağırtmaya ve araç kullanırken cep telefonu ile görüşmeye gibi konularda ceza yazabilecekler ve polislere bu konuda yetki verildi. Bu arkadaşlar gerekli cezaları yazacaklar, trafik birimlerine verecekler ve cezalar kişilerin adreslerine gönderilecek" diye konuştu.
Kula ayrıca eğitimde, Karayolları Trafik Kanunu´nun ilgili maddelerini, tutanak düzenleme esaslarını, emniyet kemeri kullanmanın önemi ve cep telefonu kullanımının trafik güvenliğine etkisi konularında da slayt eşliğinde sunum yaptı.
Yapılan bilgilendirme toplantısında polislere yetkilerin verildiği, cezaları nasıl ve hangi maddelerden yazabilecekleri ile nasıl objektif olmaları gerektiği anlatıldı.
(SÖZ-SLH-Y)

18.10.2014 15:28:00 TSI

Google+ WhatsApp