RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ, TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ OLUYOR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ, TÜRKİYE’NİN GÖZDESİ OLUYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük Millet Bahçesi özelliğini taşıyan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 1 milyon 260 bin metrekarelik toplam alanda 1 milyon metrekare yeşil alanıyla dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete girdi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, 1 milyon 260 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük millet bahçesi özelliğini taşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentte hem ulusal hem de yerel bazda yayın yapan basın mensuplarına Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni tanıttı.

Tur aracı içerisinde gazetecilere, millet bahçesi hakkında bilgiler veren Başkan Büyükkılıç, gezi sırasında yürüyüş yapan ve bisiklet süren vatandaşları da selamladı.

Millet bahçesinin 1 milyon 260 bin metrekare alanı olduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Büyükşehir Belediyemizin işletmesini yaptığı Kayseri Mutfağı tesisimizin yanı sıra değişik piknik alanları, konumlandırılmış 15 adet bay-bayan wc, 15 adet bay-bayan mescit ve 15’er adet engelli bay-bayan wc mahali ile yanlarında mescitler mevcut” dedi.

Açıklamasında, “Etkinlik alanı diye dediğimiz, 60 bin metrekarelik etkinlik çayırı da burada, Gastronomi Günleri’ni de burada yapmıştık” diyen Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde, büyük etkinlik çayırı sahne kurulum alanı, 25 metrelik aydınlatma direkleri, ses ve anons sistemi ile çevresinde yer alan büfe-satış birimleri, amfi tiyatro oturma alanı ile her türlü fiziki koşula sahip, konser, festival gibi özel etkinliklere hizmet edebilecek nitelikte olduğunu anlattı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BİYOLOJİK GÖLETİ

Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip olan ve 39 bin metrekarelik alanıyla gündüz ayrı gece ışıklı aerotorları ile ayrı bir görsel şölen sunan, içerisinde 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlayan göletten bahsederek, gölet üzerinde farklı malzemelerden yapılmış, farklı tasarımlara sahip 4 adet köprü de olduğunu ifade etti.

Değişik alanlarda 5 bin araçlık otopark yeri olduğunu anlatan Başkan Büyükkılıç, KAYMEK Sanat Galerisi’nde şuanda Mimar Sinan Sergisi de düzenlendiğinden, ayrıca ikinci etkinlik alanının da 20 bin metrekarelik olduğundan bahsetti.

PROJE İÇERİSİNDE YOK YOK

Projede 60 bin metrekarelik ve 19 bin metrekarelik 2 adet etkinlik çayırı, sahne kurulum alanı, 25 metrelik aydınlatma direkleri, ses ve anons sistemi ile çevresinde yer alan büfe-satış birimleri, amfi tiyatro oturma alanı ile her türlü fiziki koşula sahip konser, festival gibi özel etkinliklere hizmet edebilecek.

Millet bahçesinde 15 farklı noktada 20 farklı özellik ve tasarıma sahip, içerisinde yetişkin oyun grubu ve engelli oyun grupları da bulunan çocuk oyun alanı yer alırken ayrıca vatandaşlar, kapıların girişlerinde yer alan özel tasarım meydanlarında bulunan ve belediyenin hizmeti olan KAYBİS bisikletlerinden faydalanarak, 3 kilometrelik bisiklet ve koşu parkurunda bisiklet sürmenin emniyetli ve kesintisiz keyfini yaşama fırsatı buluyor.

Spor faaliyetleri yönünden de tam donanımlı tesisler ile hizmet verecek millet bahçesinde 2 adet futbol sahası, 5 adet tenis kortu, 8 adet basketbol sahası, 2 adet plaj voleybolu sahası, açık alan fitnes grupları, yoga-plates alanları vatandaşların kullanımı için hazır durumda.

Öte yandan kış mevsiminde ya da kapalı alanda spor yapmak isteyenler ise Sağlıklı Yaşam Merkezi içerisinde yer alan bay-bayan yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, spinning alanı, plates salonu ve saunayı kullanabilecek. Millet Kütüphanesi, sıcak çorba ve çay ikramları ile ders çalışmak isteyen ve kitap okumak isteyen ziyaretçilere hizmet verirken yapımı tamamlanmak üzere olan İl Halk Kütüphanesi, sanatseverlerin ilgi odağı olacak sanat galerisi de hizmete girecek.

Türkiye’nin en büyük biyolojik gölet özelliğine sahip olan ve 39 bin metrekarelik alanıyla gündüz ayrı gece ışıklı aerotorları ile ayrı bir görsel şölen sunan ve içerisinde 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlayan gölet alanında 10 farklı tasarıma sahip heykel, köpek eğitim parkı, hayvanlar için su ve mama kabı olan çeşmeler bulunuyor.

Gölette ayrıca üzerinde farklı tasarımlarda 4 adet köprü, Türkiye’nin 2’nci büyük BMX parkuru, 2 adet kaykay pisti, 326 adet çatılı kamelya ve vatandaşların Kayseri lezzetlerini tatma imkânı bulabileceği Büyükşehir Belediyesi işletmesinde olan Kayseri Mutfağı da, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde Kayseri’nin ve tüm Türkiye’nin hizmetine sunuldu.

Google+ WhatsApp