Samsun´un Yüzde 99.9´u Kadastrolu

Tapu ve Kadastro Bölge Müdür vekili Hasan Uzun, "Samsun il ve ilçelerinde toplam bin 308 birimden bin 307 birimin kadastrosu yapılarak, ilimizdeki kadastro çalışmaları yüzde 99,93 oranında tamamlanmı

Tapu ve Kadastro Bölge Müdür vekili Hasan Uzun, "Samsun il ve ilçelerinde toplam bin 308 birimden bin 307 birimin kadastrosu yapılarak, ilimizdeki kadastro çalışmaları yüzde 99,93 oranında tamamlanmıştır" dedi.
Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi veren Tapu ve Kadastro Bölge Müdür vekili Hasan Uzun, "Samsun il ve ilçelerinde toplam bin 308 birimden bin 307 birimin kadastrosu yapılarak, ilimizdeki kadastro çalışmaları yüzde 99,93 oranında tamamlanmıştır. Şu anda Ladik ilçesi Küpecik Mahallesi 4 bin 878 dönüm ve Tekkeköy ilçesi Yeni Büyüklü Mahallesi 14 dönüm tescil harici alanların kadastro çalışmaları devam etmektedir" diye konuştu.
Almanya´da yaşayan gurbetçilerin Samsun´da taşınmazlarla ilgili işlemlerle ilgili Berlin Başkonsolosluğu´na Tapu ve Kadastro Ataşesi´nin atandığını söyleyen Müdür vekili Uzun, "Yurt dışı tapu ve kadastro ataşelikleri tarafından yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara yönelik olarak gerçekleştirilecek işlemlerin takibi, kontrolü, koordinesi ve istatistiğinin tutulması için Tapu Dairesi Başkanlığı bünyesinde `Yetki Alanı ve Yurt Dışı Tapu İşlemleri Koordinasyon ve E-Sicil Birimi´ kurulmuş ve ilk defa Almanya´nın Berlin Başkonsolosluğu´na Tapu ve Kadastro Ataşesi atanmıştır" şeklinde konuştu.
Eylül ayı sonunda vatandaş memnuniyet oranlarını açıklayan Tapu ve Kadastro Bölge Müdür Vekili Hasan Uzun şu bilgileri verdi: "Müdürlüklerimizde tamamlanmış işlemlerin en az yüzde 10´u baz alınarak Tapu Müdürlüklerinde toplam 3 bin 124, Kadastro Müdürlüklerinde ise toplam 185 kişiye telefonla ulaşılarak takip edilmekte olan vatandaş memnuniyeti anketinin Eylül ayı sonucunda, Tapu Müdürlüklerinde toplam memnuniyet oranı yüzde 99,70 iken Kadastro Müdürlüğü´nde toplam memnuniyet oranı yüzde 99,90 oranındadır."
(HAK-SLH-Y)

17.10.2014 10:15:02 TSI

Google+ WhatsApp