Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Yavuz:

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Hakkari´de 3 askerin şehit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Barış sürecinden cesaret alıyorlar" dedi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Hakkari´de 3 askerin şehit edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Barış sürecinden cesaret alıyorlar" dedi.
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Yüreklerimize yeni bir ateş daha düştü. Kanlı eller bir kez daha ölüm tezgahını açtı. Yeniden kahpe pusu kurularak, PKK teröristleri üç vatan evladına kıydı. Üç ananın ciğerini kavurdu. Türk Milletini acıya ve yasa boğdu.Hakkari ili Yüksekova ilçesinde çarşı izninde iken arkalarından yaklaşan teröristlerce çarşının ortasında kahpece vurularak 3 askerimiz şehit edilmiştir. En acısı şehitlerimizin arkasından yaklaştığını gören insan müsveddeleri kalleşlerinarkadan ateşetmelerine müdahale bile etmemişler, hunharca vurulan kahramanlarımızı seyretmekle yetinmişlerdir. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine yakınlarına ve tüm Tük milletine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.
Yavuz ayrıca, "Hainler dur durak bilmiyorlar. Barış sürecinden aldıkları cesaretle bazı mahalleri kurtarılmış bölge ilan ediyorlar. 40 bin kişinin katiline sekretarya oluşturuluyor, devlete tehditler savuruyorlar. İstediklerimiz olmazsa süreç devam etmez diyerek, Türk Milletini sokaklara dökmek için ellerinden gelen bütün provokasyonları yapıyorlar ve bunun adı hak arama demokrasi oluyor. Hükümet yetkilerine sesleniyoruz; dik durun. Bu üç beş çapulcuya meydan vermeyin. Devletimizi aciz duruma düşürmeyin. Barış yapıyoruz diye ülkemizin huzurunun kaçırılmasına müsaade etmeyin. Askerimize polisimize kim kurşun sıkıyorsa bunların cezalarını verelim. ABD´de polise taş atan vuruluyorsa, bizde vuralım. Kısasa kısas olsun. Eğer olmazsa Hakkari´de, Van´da ve birçok ilimizde olduğu gibi vatan evlatları hainlerin kahpe kurşunlarının hedefi olacaklar" ifadelerini kullandı.
´Kobanide IŞİD´in karşısında mücadele edemeyip kadın kılığında kaçanlar şimdi bizden hak istiyorlar´ diyen Yavuz, "Kobanideki teröristlere yardım edilmesini, silah verilmesini, Türk askerinin IŞİD´le savaşmasını, teröristlerin giriş çıkışlarına izin verilmesini istiyorlar. İsteklerinin birçoğunu da alıyorlar ve alınmasına hükümet tarafından göz yumuluyor. Bunun en açık örneği Kobani olaylarını çıkaran kahpelere müdahale edilmemesi ve olayların büyümesine sebep olanların yakalanıp cezalarının verilmemesidir. Sen devlet olarak ceza vermezsen onlar senin polisini, askerini, vatandaşını senden aldıkları cesaretle cezalandırırlar. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak terörün bitmesini elbette ki istiyoruz. Ancak, hainlerin askerimizi, polisimiz alçakça şehit ederek, teröristlerin elini kolunu sallayarak sokaklarımızı kan gölüne çevirerek, ölen leşlerine mezarlıklar yapılmasına göz yumularak, bayrağımızı göklerden indirerek yakanlara hak ettikleri cezaları vermeyerek bitirilecekse terör, biz bunlara karşıyız. Sonuç olarak bu hainlerin dayatmalarına karşı devletimiz gücünü göstermelidir. Vatan hainlerinin karşısında dimdik durmalıdır. Oynanan tüm hain oyunlara karşı Türk milletini devletiyle birlikte gücünü göstermelidir. Türk milleti ülkesini bir avuç çapulcuya, destekçilerine ve yardakçılarına bırakılmayacağını gösterecektir" şeklinde konuştu.
(AG-Y)

27.10.2014 15:23:59 TSI

Google+ WhatsApp