Selendi´de, Aile İçi İletişim Semineri

Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Evimizi Cennete Çevirelim" konulu aile içi iletişim semineri düzenlendi. Belediye Kültür Salonu´nda düzenlenen seminere İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, G

Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, "Evimizi Cennete Çevirelim" konulu aile içi iletişim semineri düzenlendi.
Belediye Kültür Salonu´nda düzenlenen seminere İlçe Kaymakamı Hasan Meşeli, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Emniyet Amiri Mehmet Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Akkoç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Adnan Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Seminere konuşmacı olarak katılan eğitimci-yazar ve kişisel gelişim uzmanı Alişan Kapaklıkaya, aile içi iletişim, kurum içi iletişim, motivasyon ve etkili iletişim, olumlu çocuklar yetiştirmek, öğrenmeyi öğrenmek ve öğrenme stratejileri gibi konularda bilgiler verdi. Ailelerin çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgiler veren Kapaklıkaya, fikirlerin insanları birbirinden uzaklaştırdığını, fakat duyguların insanları birbirine yaklaştırdığını söyledi. Alişan Kapaklıkaya, öğrenci ailelerine çocuklarına karşı sert davranmamaları noktasında uyarılar yaptı. Seminer de esprili bir dil kullanan Kapaklıkaya, "Bir çocuğun yetişmesinde hayata tutunmasında iyi ve düzenli bir ailenin etkisi çoktur. İnsan beyinin sağ ve sol kısımları her zaman bireyi değişik hareket etmeye yönlendirir. Çocuklar ders çalışmak için kendilerine uygun fakat anne ve babaya uygun olmayan yöntemler bulabilir. Bu yöntemlerden vazgeçirmek için ona kötü davranmanın aksine, geleceğe yönelik hayaller kurmasını ve neler yaşayabileceğini algılatmak gerekir. Bir evde televizyon, bilgisayar ve cep telefonu hastalığı varsa o ailede iletişim yoktur. Öncelikle bu iletişim aletlerini kullanmayı sınırlandırmalı ve aileyi kurtarmalıyız" dedi.
Eğitimin önemine değinen Kapaklıkaya, "Bu ülkede yüksek makam ve mevkilerde oturan ama karakteri aşağılara inmiş binlerce insan var. İnsanları yönlendirmek, onlara yardımcı olmak istiyorsanız, onların içerisine kadar inmeniz gerekiyor. Ben ilk öğretmen olduğumda, çocuklarla bir arada durmuştuk. Bir meslektaşım bana ´sen neden bunlara yüz veriyorsun tepene çıkar´ dedi. Ben de ne yapayım demiştim. Bana ´Bir tanesinin ağzının ortasına indireceksin yumruğu bak o zaman görürsün nasıl hizaya geliyorlar´, aynı şekilde annemde bana ´oğlum çocukları dövme, onların yetimi vardır, askeri olan vardır. Sakın dövme yoksa sana sütümü helal etmem´ demişti. Şimdi burada liderlik yapan annem mi yoksa bana çocukları dövmemi söyleyen meslektaşım mı? Bunları yönlendirecek, bunlara gerçeği gösterecek insanlara ihtiyaç var. Çocuklarımızı sevelim, onları okşayalım, onları zorlamayalım, akşam eve vardığımızda onlara eşlik edelim." dedi.
Seminer sonunda katımcılara kitaplarını imzalayan Kapaklıkaya´ya, Kaymakam Hasan Meşeli tarafından plaket ve Selendi tarhanası verildi. Ayrıca, seminere sponsorluk yapan firmaların yetkililerine deplaket takdim edildi.
(AÇ-ÖA-Y)

17.10.2014 13:08:33 TSI

Google+ WhatsApp