Siyah Bezle Kobani Protestosu

PKK´nın üniversite yapılanması olarak bilinen Harran Öğrenci Derneği´nde asılan bezle Kobani´deki savaş protesto edildi. Şanlıurfa kent merkezindeki Atatürk bulvarı üzerinde bulunan Harran Öğrenci

PKK´nın üniversite yapılanması olarak bilinen Harran Öğrenci Derneği´nde asılan bezle Kobani´deki savaş protesto edildi.
Şanlıurfa kent merkezindeki Atatürk bulvarı üzerinde bulunan Harran Öğrenci Derneği (HÖDER) binasına asılan siyah bezle Kobani´deki savaş protesto edildi. Siyah bezin yası temsil ettiğini belirten HÖDER Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temuçin, bezi Kobani´de savaşan YPG´ye destek amacıyla astıklarını kaydetti. Siyah bezin Kobani´ye yönelik saldırıların sonlandırıldığı güne kadar binada asılı kalacağını ifade eden Temuçin, "Kobani´ni 4 taraftan kuşatılmış durumda. Bir tarafta Türkiye, 3 taraftan ise IŞİD çeteleri. Kobani´nin çok zor durumda olduğunu biliyoruz. Bu nedenle protesto etmek amacıyla penceremize siyah bir bez astık. Kobani´de bir direniş var. Eğer Kobani kurtulursa, özgürlüğüne kavuşursa, bu siyah bezi kaldırıp, yerine beyaz renkte bez asacağız" dedi.
(SD-YHY-Y)

25.10.2014 14:55:07 TSI

Google+ WhatsApp