SP Kayseri İl Teşkilatı, İsrail-Filistin savaşına tepki için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı

SP Kayseri İl Teşkilatı, İsrail-Filistin savaşına tepki için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı

Saadet Partisi Kayseri İl Teşkilatı, İsrail-Filistin savaşını protesto etmek, hükümet ve bütün İslâm ülkelerine çağrıda bulunmak adına Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii önünde toplandı. Savaşın yalnızca Müslümanları değil, insanlığı ilgilendirdiğini söyleyerek bütün ülkelere çağrıda bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Bu mesele yalnızca Müslümanların meselesi değildir, bu bir insanlık meselesidir.

Hükümetteki ve muhalefetteki arkadaşlarımız, bugünkü çıkaracağınız teskere yalnızca Suriye’yi kapsamasın. Bugünkü çıkarılacak teskereyle Filistin’e asker göndermemiz lazım. Artık sözün bittiği yerdeyiz, bugünden itibaren İsrail’in güçten anladığı herkes görmüş oldu. Toplumda tüm kamuoyunun Müslümanların yanında olduğunu yansıtan bir gösteri düzenliyoruz. Tüm Müslümanlar bugün itibarıyla yanımızda, İsrail’in bugünkü katliamlarına karşı da tepki gösteriyorlar. Bir an önce Müslüman ülkelerinin harekete geçerek İsrail’in bu katliamlarını bu zulümlerini durdurması gerekmektedir” dedi.
 
Saadet Partisi Kayseri İl Teşkilatı, İsrail-Filistin savaşını protesto etmek, hükümet ve bütün İslâm ülkelerine çağrıda bulunmak adına Cumhuriyet Meydanı Bürüngüz Camii önünde toplandı. Protestoya; Saadet Partisi İl-İlçe Teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Toplanan kalabalık, dua merasimleri gerçekleştirmesinin yanı sıra İsrail’e sert sloganlarla tepki gösterirken Hamas’a da destek sloganları attı.
 
‘MESELE MÜSLÜMANLIK DEĞİL, İNSANLIK MESELESİDİR’
 
Savaşın yalnızca Müslümanları değil, insanlığı ilgilendirdiğini söyleyerek bütün ülkelere çağrıda bulunan Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, “Bugün itibarıyla İsrail’in işlemiş olduğu katliamı protesto etmek amacıyla Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nın Bürüngüz Camisi’nin önünden hükümetimize ve bütün dünyaya sesleniyoruz. Artık sözün bittiği yerdeyiz, bugünden itibaren İsrail’in güçten anladığı herkes görmüş oldu. Toplumda tüm kamuoyunun Müslümanların yanında olduğunu yansıtan bir gösteri düzenliyoruz. Tüm Müslümanlar bugün itibarıyla yanımızda, İsrail’in bugünkü katliamlarına karşı da tepki gösteriyorlar. Bir an önce Müslüman ülkelerinin harekete geçerek İsrail’in bu katliamlarını bu zulümlerini durdurması gerekmektedir. Hükümetimiz acil bir şekilde diplomatik adımları atmalı, İsrail büyükelçisi derhal ülkesine gönderilmeli, İsrail’le derhal ilişkiler kesilmeli. Gerekirse, bugünkü teskerenin İsrail’i kapsayacak şekilde düzenlenmesini, Gazze’ye asker gönderilmesini bütün vatandaşlarımızla birlikte talep ediyoruz. İktidar ve muhalefetteki arkadaşlarımız, mecliste teskerenin görüşülmesinde asıl gündem Filistindir. Bugün masum kardeşlerimiz, bir bombayla hastanede 800’den fazla insan katledildi. Bu insanlık suçudur, katliamdır. Bunun durdurulması için acilen harekete geçilmesi gerekiyor. Bunu Kayseri meydanından bütün dünyaya haykırıyoruz. Bizler burada gerekirse sabaha kadar gerek hükümete gerekse İslâm ülkelerine seslenmeye devam edeceğiz. Bu mesele yalnızca Müslümanların meselesi değildir, bu bir insanlık meselesidir. Hükümetteki ve muhalefetteki arkadaşlarımız, bugünkü çıkaracağınız teskere yalnızca Suriye’yi kapsamasın. Bugünkü çıkarılacak teskereyle Filistin’e asker göndermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp