SUÇLULAR VE İHMALKARLAR CEZASIZ KALMASIN

SUÇLULAR VE İHMALKARLAR CEZASIZ KALMASIN

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın önce Pazarcık sonra Elbistan ilçeleri merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 10 ilimizde büyük yıkıma, bunlara yakın illerde de büyük sarsıntı, korku ve endişeye sebep oldu.

Deprem bölgesinde halen devam eden arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar depremde vefat eden insanımızın sayısı 40 bine, yaralı sayısı da 100 bini geçmiş bulunuyor. On binlerce bina ve müstakil yapıda ya yıkıldı ya hasarlı ya da yıkılması gerekir hale geldi.

Deprem 10 ilde ve 150 bin kilometre kare kadar alanda hasara sebep oldu. 13,5 milyon insanımız doğrudan, 7 milyon kadar insanımız da dolaylı olarak depremden etkilenmiş bulunuyor. Deprem sonrası başlayan arama kurtarma ve yardım çalışmaları ile yeniden hayata döndürme çalışmaları da devam ediyor.

Ülkemizin büyük bölümünde büyük acı, maddi ve manevi zararlara sebep olan depremin bir yandan yaraları sarılmaya çalışılırken büyük mal, can ve diğer kayıplara sebep olan depremdeki yıkımların ve deprem anını fırsat bilerek hırsızlık ve soygunculuk yaparak insanların haklarını gasp edenlerin cezasız kalmamaları da insanlık adına önem arz eden beklentilerdir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak bu konudaki taleplerimiz şunlardır

Depremde yıkılan her binanın yıkılma sebebi incelenmeden asla enkazı kaldırılmamalıdır.

Binayı yapan şirket sahipleri ve müteahhitler mutlaka yakalanarak adalet önüne çıkarılmalıdır.

Binaların yapılma anında denetimini yapan yapı denetim uzmanları mutlaka sorguya alınıp sorgulanmalı, adalet önüne çıkarılmalıdır.

Bu denetçilerin raporlarını inceleyip olumlu rapor veren belediye yetkilileri de sorgulanarak adalet önüne çıkarılmalıdır.

Gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse yardım dağıtıma ve yardım taşıma sırasında hırsızlık, gasp ve mal kaçırma olaylarına karışanlar titizlikle ve adalet kuralları çerçevesinde sorgulanmalı ve adalete teslim edilmelidir.

Yakalama ve sorgulama sırasında hukuksuzluk yapan güvenlik görevlileri de titizlikle tespit edilerek adalet önünde hesaba çekilmelidir.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yararlananlara geçmiş olsun, milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Duamız Cenabı Hakk'ın bizlere böyle bir acıyı bir daha yaşatmamasıdır.

                                                                                                                 

Google+ WhatsApp