Suriyeliler Tanıma Kartı İle Okullara Kayıt Yaptırılacak

Suriyeliler Tanıma Kartı İle Okullara Kayıt Yaptırılacak

Suriyeliler Tanıma Kartı İle Okullara Kayıt Yaptırılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, kentte yaşayan Suriyeli ailelerin Emniyet Müdürlüğü’nden aldıkları tanıma kartları ile çocuklarını okullara kayıt yaptırabileceklerini söyleyerek, "Kayseri2de 2 bin 842 civarında Suriyeli öğrenci okullara kayıt yaptırdı" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri’mizde yaklaşık 6 bin civarında Suriyeli vatandaşlarımız ve okul çağında çocuklar var. Bunları şimdiye kadar Kayseri’mizde yaklaşık 2 bin 842 civarında okullaşmış durumdadır. Biz Suriyeli vatandaşlarımızın çocuklarının Emniyetten aldıkları geçici tanıma kartıyla birlikte okullarımıza kaydını yapabiliyoruz. Bu sadece birinci sınıflarda değil bütün ara sınıflarda da geçerlidir. Çocukların kendi devlet okullarımıza Türk okullarına kaydını yapabilecek durumdayız. Öncelikle isteğimiz ana sınıfı ve birinci sınıf çağına gelmiş çocukların kayıtlarının bizim kendi okullarımıza yapılmasıdır. Çünkü artık biz bu vatandaşlarımızla birlikte yaşamak durumundayız" dedi.
Oryantasyon ve uyum noktasında da kendi Türk vatandaşlarımızın çocuklarıyla, vatandaşlarımızla yapacakları eğitim, öğretim faaliyetleri bu oryantasyonun tüm sürecine ciddi bir katkı sağlayacaktır. Gerekli birimlerimizle görüşüp direktiflerimizi verdik. İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizle yaptığımız toplantının gündem maddelerinden birisi de buydu" ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp