Tatvan´da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Bitlis´in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı´nın 91. yılı coşkulu şekilde kutlandı. Dün çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama etkinlikleri bugün ise sabah saatlerinde Tatvan Kaymakamlığı´nda Ka

Bitlis´in Tatvan ilçesinde, Cumhuriyet Bayramı´nın 91. yılı coşkulu şekilde kutlandı.
Dün çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama etkinlikleri bugün ise sabah saatlerinde Tatvan Kaymakamlığı´nda Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal´ın tebrikleri kabul edilmesiyle başladı. Kaymakamlıkta yapılan tebrik kabulünün ardından kutlamalara Tatvan Şehir Stadyumu´nda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Mustafa Yılmaz´ın öğrenci, asker ve katılımcıların bayramlarını kutladı. Düzenlenen programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Milletimiz üzerinde bulunduğu coğrafya itibarı ile stratejik öneme sahiptir. İnsanlık tarihi boyunca bu topraklar hep cazibe merkezi olmuştur. Ayrıca bu milletin önüne hedef konulduğunda, inandığında, güvendiğinde neleri yapabileceği çok iyi bilinmektedir. Bunlardan dolayıdır ki bu topraklarda aynı bayrak altında, aynı kültür ve değerleri paylaşan insanlarımız üzerine hep planlar yapılmış, fitne ve fesat tohumları ekilmek istenmiş ve bu uğurda nice projeler hazırlanıp uygulanmıştır ve uygulanmaktadır. Ancak tek yürek olmuş basiretli, verasetli, sağlam temelli milletimiz sayesinde bunların hepsi boşa çıkartılmıştır. Bugün burada sizlerin huzurunda geçtiğimiz günlerde Hakkari´de, Bingöl´de ve son olarak da Bitlis´te verdiğimiz şehitlerimizi ve onlarla birlikte bütün şehitlerimizi rahmet ile anıyor, geride bıraktıklarına ise sabrı cemil diliyorum. Şu anda aramızda bulunan gazilerimize ve onların şahsında bütün gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunarım" dedi.
Şenliklerin iptal edildiği programda daha sonra öğrenciler şiirler okudu, ardından ise öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu. Akabinde ise yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Stattaki program, yapılan kortej yürüyüşünün ardından sona ererken, programdan sonra Tatvan´daki bir restoranda şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.
(HO-MSA-Y)

29.10.2014 14:21:27 TSI

Google+ WhatsApp