“Terör Örgütleri, Küresel Güç Mücadelesinin En Alçak, Ahlaksız Ve Çirkin Araçlarıdır”

AK Parti Gaziantep İl Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamdolsun bugün, terör ve darbe başta olmak üzere istikrarına yönelik tehditleri yekvücut olarak karşılayıp üstesinden gelen bir Türkiye var. Eğer biz, terör örgütlerine zihni iğfal edilmiş üç-beş çapulcunun silahlı macera alanları olarak bakarsak, yanılırız. Terör örgütleri, küresel güç mücadelesinin en alçak, en ahlaksız, en çirkin araçlarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Şahinbey Spor Salonunda gerçekleştirilen kongre öncesinde, salon önündeki vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti ve partililere hitap etti.

Kongrenin hayırlı olması temennisinde bulunan; geçen yıl vefat eden milletvekili Abdülkadir Yüksel için Allah’tan rahmet, Gazianteplilere de başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefanın kendileri için önemli olduğunu ve merhum Yüksel’in adının hizmete açılacak sağlık ve eğitim kurumlarından birine verilerek yaşatılacağını bildirdi.

“SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN TAMAMI EVLERİNE DÖNEREK, VATAN HASRETİNDEN KURTULACAK”

Gaziantep’in 350 bini aşkın sığınmacıyı misafir ettiğine işaret ederek Gazianteplilere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizler, bu asil duruşunuzla, sadece kardeşlik ve komşuluk hukukunun gereğini yerine getirmekle kalmadınız, tüm dünyaya tarih boyunca unutulmayacak bir insanlık dersi verdiniz” diye konuştu.

Fırat Kalkanı Harekâtıyla Türkiye’nin güvenli hâle getirdiği bölgeye şu ana kadar 140 bine yakın Suriyelinin geri döndüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 37’inci gününe giren Zeytin Dalı Harekâtı’nın başarıyla tamamlanmasının ardından, bu bölgeye de birkaç yüz bin Suriyelinin geri dönmesinin beklendiğini söyledi.

Mümbiç’te ve diğer bölgelerde de Türkiye huzuru ve güveni sağladıkça, Türkiye’de bulunan Suriyelilerin yurtlarına dönüp vatan hasretinden kurtulacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle PKK’nın başını, hem topraklarımız içinde, hem de Kuzey Irak’ta her gün eziyoruz. Suriye’de PYD ismiyle kendine zemin arayan bölücü örgütü, orada da tamamen yok edene kadar durmayacak, mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

“FETÖ’YLE MÜCADELEDE GELİNEN NOKTADAN ASLA GERİYE DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL”

İslam ve Müslüman düşmanı terör örgütü DEAŞ’ın da artık tamamen ortadan kalkma noktasına geldiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları ekledi: “Yıllarca kendi ülkelerinde ne kadar psikopat varsa hepsini de örtülü bir şekilde teşvik edip DEAŞ saflarında savaşmaya bölgemize gönderdiler. Kardeşlerimizin ve bizim başımıza bela olan bu katil sürüsünün en azından bir kısmı, şimdi geldikleri yerlere geri döndüler. Biz, 60 bin kişinin ismini ilgili ülkelere bildirdik, 6 bin kişiyi de bizzat kendimiz sınır dışı ederek geldikleri ülkelere iade ettik. Yıllarca ikazlarımızı kulak ardı edip, sınırlarından çıkışları bilerek kontrol etmeyenler, artık bu kişilerle varsın kendileri uğraşsınlar.”

FETÖ terör örgütünün ise darmadağın olduğuna, FETÖ davalarının sonuçlanmaya başladığına işaret eden ve ilgili örgüt ile mücadeleden asla geri dönüşün söz konusu olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elbette sağda solda kalmış kılıç artıkları olabilir. Onlar da, eninde sonunda yakayı ele vermekten kurtulamayacaklardır. Devletimiz de, milletimiz de bu alçak örgütün mensuplarının kalemlerini kırmış, defterlerini dürmüştür” dedi.

“15 YILDA GAZİANTEP’E 24 MİLYAR LİRALIK KAMU YATIRIMI YAPILDI”

Konuşmasında Gaziantep’e yapılan yatırım ve hizmetlere de değinerek, geçen 15 yılda şehre 24 milyar liralık kamu yatırımında bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde 10 bin 500 yeni derslik yaptıklarını, yükseköğretim yurtlarına 9 bin 400’e yakın yatak ilave ettiklerini, Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin şehre kazandırıldığını hatırlattı. Şehre ikinci bir devlet üniversitesinin yakışacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaten, kampüsü, binaları, altyapısı hazır. Geriye, ismini kararlaştırıp tabelasını asıp ve en kısa sürede faaliyete geçirmek kalıyor. Şimdiden hayırlı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Sağlıkta 15’i hastane olmak üzere 75 tesis yaptıklarını, 300’er yataklı devlet hastanesi ile çocuk hastanesinin inşasının devam ettiğini, bölgeye hizmet verecek 1875 yataklı şehir hastanesinin önümüzdeki yıl açılmasının planlandığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplu taşıma projesi Gaziray’ın önümüzdeki yıl hizmete açılacağını ve iki hatlı metro projesine de başlanacağını açıkladı.

Türkiye’nin, Melen’den sonraki ikinci büyük içme suyu projesi olan Düzbağ projesinin en geç yılsonunda tamamlanarak şehrin yarım asırlık su sorununun çözüleceğini müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre yapılan diğer yatırımlardan da örnekler verdi ve bütün bu hizmetlerdeki amaçlarının; Gaziantep’in daha çok üretip istihdam sağlamasını ve daha hızlı büyüyüp zenginleşmesini temin etmek olduğunu söyledi.

“BU ÜLKE BİN YILDIR OLDUĞU GİBİ ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ SAYESİNDE AYAKTADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden Zeytin Dalı Harekâtı’nın en önemli lojistik merkezlerinden birinin Gaziantep olduğuna işaret ederek, operasyona katılan asker, polis ve jandarmaya gösterdikleri muhabbet ve elleriyle yapıp ikram ettikleri yemekler dolayısıyla Gazianteplilere teşekkür etti.

Tarih boyunca bölgesinin parlayan yıldızı olan Gaziantep’in, bugün de üretimi ticareti, cömertliği ve irfanıyla yine öncü ve örnek bir şehir olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz de, işte buradaki manzaradan ve ülkemizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızdan aldığımız destekle, güçle, moralle, hedeflerimiz doğrultusunda kararlı adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu mücadelede kayıpların olduğunu, uzun yıllardır süren terörle mücadelede çok şehit verildiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülke, bin yıldır olduğu gibi bugün de, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde, daha da önemlisi şehitliği ve gaziliği göze almış topyekûn bir milletin varlığı sayesinde ayaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

“YÜZDE 7,5 BÜYÜMEYİ BİLE YETERLİ GÖRMÜYORUZ”

“Büyük başın derdi de büyük olur” atasözüne atıfta bulunarak, Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomiden diplomasiye her alanda bir üst lige çıktıkça, karşılaştığı sıkıntıların çapının ve mahiyetinin de değiştiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünkü Türkiye’nin en büyük sorunu siyasi istikrarı sağlamaktı. Büyük hedefler belirleyip ona ulaşmaya çalışmak bir yana, küçülme yaşamadan, krize girmeden mevcudu korumak en önemli başarı kriteriydi. Hâlbuki bugün, 2017 yılında elde ettiğimiz yüzde 7,5 düzeyindeki büyümeyi bile yeterli görmeyen bir Türkiye var. Hamdolsun bugün, terör ve darbe başta olmak üzere istikrarına yönelik tehditleri yekvücut olarak karşılayıp üstesinden gelen bir Türkiye var.”

Bu durumun, millet ve devlet olarak artık daha büyük düşünmelerini, daha planlı ve programlı hareket etmelerini, daha dirayetli kararlar alıp uygulamaları gerektirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer biz, terör örgütlerine zihni iğfal edilmiş üç-beş çapulcunun silahlı macera alanları olarak bakarsak, yanılırız. Terör örgütleri, küresel güç mücadelesinin en alçak, en ahlaksız, en çirkin araçlarıdır” sözlerine yer verdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kongrenin yapıldığı salonda Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i kabul ederek, şehirde yürütülen hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Google+ WhatsApp