Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar, “Kayseri, Kapadokya'nın merkezinde sayılıyor ve yurt dışından yabancıların gelmesi son derece kolay”

Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar, “Kayseri, Kapadokya'nın merkezinde sayılıyor ve yurt dışından yabancıların gelmesi son derece kolay”

Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, Mobilyada Moda Show 2024 açılış töreni için Kayseri’ye geldi. Ağar burada yaptığı açıklamada, “Kayseri, coğrafyası itibariyle de Anadolu'nun merkezinde ve Kapadokya'nın da bir nevi merkezinde sayılabilecek bir ilimiz. Dolayısıyla buraya yurt dışından yabancıların gelmesi son derece kolay. Uluslararası bir havalimanımız var. Karayolu ulaşımı çok daha rahat artık. Dolayısıyla bu anlamda Kumsmall bence mobilya sektöründeki Kayseri'nin de potansiyelinde de teslim etmek gerekir” dedi.

KumsMall Alışveriş Merkezi’nde Mobilyada Moda Show 2024 açılış töreni gerçekleştirildi. Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, 1HA mikrofonlarına yapmış olduğu açıklamada, "Temmuz 2022’de Sayın Cumhurbaşkanımızın Kayseri’yi ziyaretleri vesilesiyle o dönemde de açılışında bulunmuştum ve alanı ayrıntısıyla gezme şansı buldum. O dönemden bu döneme 2 sene içerisinde büyük bir gelişme kaydettiğini de çok büyük bir mutlulukla gördüm.
Nasıl ki o zaman daha yollar, tramvay hattı, o noktada bazı ulaşım anlamında bilhassa çok büyük eksiklikleri vardı. Ama bunların çok kısa zamanda valiliğimizin, büyükşehir belediyemizin, ilçe belediyelerimizin, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın destek ve katkılarıyla çok kısa bir zaman içerisinde tamamlandığını gördüm. Tabii bir şey hemen yapıp bitmez, daha da geliştirilecek. Kayseri, coğrafyası itibariyle de Anadolu'nun merkezinde ve Kapadokya'nın da bir nevi merkezinde sayılabilecek bir ilimiz. Dolayısıyla buraya yurt dışından yabancıların gelmesi son derece kolay. Uluslararası bir havalimanımız var. Karayolu ulaşımı çok daha rahat artık. Dolayısıyla bu anlamda Kumsmall bence mobilya sektöründeki Kayseri'nin de potansiyelinde teslim etmek gerekir. Bu anlamda bu potansiyellerin birleşmesiyle birlikte Kumsmall’ın önümüzdeki günlerde çok daha büyük faaliyetlere çok daha gelişen faaliyetlere ev sahipliği yapacağını canı gönülden inanıyor ve bunu da görüyorum. Bu önemli bir şey. Katılımcı ne kadar fazla olursa o kadar fazla zaten destek elde edilme imkanı oluyor” diye konuştu.
 
‘KAYSERİ TİCARETİN MERKEZİ VE MOBİLYANIN BAŞKENTİDİR’
 
İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ise, “Kayseri ticaretin merkezi ve aynı zamanda mobilyanın başkentidir. Kumsmall da bu başkentin bu mobilyanın hem de Kayserimizin vitrini olmuş. Tabii ki mobilya burada ana güç lokomotif ve Kayserimizin ihracatı büyüyor, değişiyor. Yerelde çok güçlü bir destek var, onu gördüm. Biz de elimizden gelen desteklerle URGE projeleriyle, diğer tanıtım desteklerimizle, yurt içi, yurt içi fuar katılımlarımızla inşallah hem buraya daha fazla müşteri getireceğiz hem Kumsmall’ın, Kayserimizin mobilya ihracatı artacak, hem de Kayseri'nin ihracatı artacak. Kayserimizde bu potansiyel var” şeklinde konuştu.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, “Bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Kayseri ile ilgili her konuda, aslında her ille ilgilendikleri gibi Kayseri kendi memleketleri olma sebebiyle gerçekten biz aradığımızda en ufak bir meselede bile o konularla ilgili Kayseri’nin önünü açabilmek için mücadele ve güç veriyorlar. İhracat rakamları açıklandı ve onların yüzünü ak etmek için ayrı bir motivasyonla çalışıyoruz. Buranın tanıtımı için destek istemiştik ve çok büyük destek verdiler. Nasıl ki Kayseri’nin Erciyes’i, Kalesi, Sultan Sazlığı gibi değerleri varsa Kumsmall’da artık öyle bir değeridir” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp