Türkiye-Azerbaycan Dayanışması Güçlenerek Devam Ediyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TANAP projesi hakkında “Şu an yoğun bir şekilde TANAP ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah, fazla sürmeyecek. Kısa bir zaman sonra artık Azeri gazı, buradan Avrupa'ya kadar akmaya başlayacak. Bu tabii birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zagulba Sarayında düzenlenen basın toplantısında, Azerbaycan ziyaretine ve görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“FARKLI BİR ÜLKEDE DEĞİL EVİMİZDEYİZ”

Kendisine ve heyetine gösterilen ev sahipliğinden dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı bir ülkede değil evlerinde olduklarını vurgulayarak, “Dolayısıyla bu ziyaretimizin anlamlı olan yanı Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantımızı gerçekleştirmiş olmamız. Bir diğer yanı da dün Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun açılışını gerçekleştirmiş olmak bizleri Asya-Avrupa hattının, kıtaların bağlanması noktasında çok daha güçlü bir yere taşımıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Görüldüğü gibi, artık sadece belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz; aynı zamanda enerji hatları noktasında da sürekli olarak birbirine bu tür bağlantıların kurulması, Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu bağlılığın, bu dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.”

Google+ WhatsApp