Tüzdev İle Teknopark Arasında İşbirliği Protokolü

Üstün zekalı çocukların girişimciliğe teşvik edilmesi ve eğitilmesi amacıyla Erciyes Teknopark A.Ş. ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında işbirliği protokolü imzalan

Üstün zekalı çocukların girişimciliğe teşvik edilmesi ve eğitilmesi amacıyla Erciyes Teknopark A.Ş. ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Erciyes Teknopark toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol törenine, TÜZDEV Başkanı Dr. Kemal Tekden, Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ve üstün zekalı öğrenciler ile aileleri katıldı. Protokol töreninde konuşan TÜZDEV Başkanı Dr. Kemal Tekden, "Bugün Erciyes Üniversitemizin Teknoparkı ile TÜZDEV olarak işbirliği yapmak için toplandık. Teknoparkımız hizmet etmek için kurulmuş çok önemli bir yer. Biz bununla gurur duyuyoruz. TÜZDEV 2 yıldır hizmet veren bir kuruluş. Buranın genel merkezi İstanbul´da bulunuyor. Kayseri´de şubemiz var" dedi.
Tekden ayrıca, "Ülkemizde bu yönde zeki çocuklarımıza hizmet eden ilk milli vakıf olarak adlandırılabilir. Biz gerek ülkemize gerekse milletimize hizmet etmek açısından bu tür çalışmaları yapıyoruz. Yaklaşık 2 haftadır da Teknoparkımızda bu güzel çocuklarımıza yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Burada çocuklarımızın şimdiden girişimcilik yönünden desteklenmesi ve proje eğitimleri alması sağlanacak. Ayrıca birlikte çalışma ruhu oluşturulmaya çalışılıyor" diye konuştu.
Üstün zekalı öğrencilerin sayısı hakkında bilgi veren Tekden, "Bu çalışmaya 30 öğrencimizle başladık. Bunun ucu açık. İnşallah daha yüksek sayılara ulaşmaya çalışıyoruz. İlk aşamada 4-14 yaş arası öğrencimiz olacak. Biz arzu ediyoruz ki bu sayısı 300´ü, 3 bini bulsun" ifadelerini kullandı.
Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun ise, "Erciyes Teknopark Kayserimizde kurulmuş, 4 üniversite ve Organize Sanayi Bölgemizin ortak olduğu teknoloji merkezi. 2005 yılında kuruldu. 2007 yılından itibaren fiziksel hizmet vermeye başladık. Burada 160 teknolojik firmamız hizmet vermektedir. 2 yıl önce 60 milyon olan ciromuz 140 milyona dönüştü. Teknoparkı teknoloji transferi yapan bir yapıya dönüştürdük. 25 dinamik, istekli arkadaşımız teknoloji transfer için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
`Çocuklar ve gençler için çok önemli projeler hazırladık´ diyen Coşkun, "Çocuklar ve gençler çok dar düşünmüyorlar. O yüzden çocuklar ve gençlerimizin fikirleri çok önemli. Bunun için sera fikrimiz var. Bu yıl sera projemize 108 başvuru oldu. Bu başvurulardan 10 tanesini başarılı bulduk. Bu sayıyı 15´e çıkarttık. Bu oluşan fikirler için öncelikle sanal şirket kuruyoruz. Başarılı olanları şirkete dönüştürüyoruz. Sonrada bu şirketleri ticarete şirkete dönüştürüyoruz. İnşallah bu çalışmalar meyve verecek. Bu konuda burada geleceğimize önemli adımlar atıyoruz. İnşallah gençler ve çocuklarımız için hayırlı bir iş yapıyoruz" diye konuştu.
(OD-AÖ-Y)

27.10.2014 12:12:53 TSI

Google+ WhatsApp