U18 Erkekler Anadolu Şampiyonası ve U14 Türkiye Finalleri Kayseri’de oynanacak

U18 Erkekler Anadolu Şampiyonası ve U14 Türkiye Finalleri Kayseri’de oynanacak

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun altyapı faaliyetleri kapsamında U18 Erkekler Anadolu Şampiyonası ve U14 Türkiye Finalleri Kayseri’de oynanacak.

U18 Erkekler Türkiye finalleri öncesi son viraj olan U18 Erkekler Anadolu Şampiyonası ile U14 Türkiye Şampiyonunu belirleyecek olan müsabakalar Kayseri’de oynanacak. U18 Ligi müsabakaları 15 – 19 tarihleri arasında oynanacak. Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda oynanacak olan müsabakaların finalleri Kadir Has Kongre ve Spor Salonu’nda oynanacak. U14 Türkiye Finalleri ise 22 – 28 Nisan tarihleri arasında oynanacak. U14 Türkiye Şampiyonu 28 Nisan tarihinde oynanacak olan müsabaka ile belirlenecek. 
 
BASKETBOL İL TEMSİLCİSİ MEHMET ÜNAL SAĞLAM AÇIKLAMALARDA BULUNDU
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Mehmet Ünal Sağlam, “Türkiye Basketbol Federasyonu'nun altyapı faaliyetleri düzenlenmiş olan U18 Erkekler Anadolu Şampiyonası 15 – 19 Nisan tarihleri arasında ilimizde oynanacak. İlk üç müsabakalar Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi ile Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. Daha sonraki Türkiye Şampiyonası'na gidecek 4 takımın belirlenmesi için oynanacak müsabakalar ise Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanacak. Salonlarda günde 4’er maç oynanacak. Bununla bitmiyor. Bundan sonra esas büyük organizasyon geliyor. Türkiye Şampiyonası. Türkiye Basketbol Federasyonu bu konuda bize gurur duyacağımız bir görev daha verdi. U14 Türkiye Şampiyonası Finalleri Kayseri'de olacak. Burada Süper Lig'den tanıdığınız bütün ünlü kulüplerin altyapı oyuncuları var. U14 dediğime bakmayın. Gelince göreceksiniz inşallah çocuklarımızı. Çok özel oyuncular, geleceğin yıldız basketbolcuları burada olacaklar. Toplam 16 takım gelecek. Bu müsabakalar ise 7 gün sürecek. İlk 3 gün tek devreli lig usulüne göre oynanacak olan maçlarla grup birincileri, ikincileri ve üçüncüleri tayin olacak. Son 4 gün ise çapraz eşleşmeler ve Türkiye finali olacak. Final müsabakası ise 28 Nisan Pazar günü oynanacak. Tüm basketbol severlerimize bu mutlu haberi vermekten gururlu ve onurluyum. Hepinizi inşallah şimdiden iyi bayramlar dilerim. Sağlıcakla kalın” ifadesini kullandı.

Google+ WhatsApp