Uluslararası Kırım Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesi’ne katılan TBMM heyetinde Vekil Cıngı da yer aldı

Uluslararası Kırım Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesi’ne katılan TBMM heyetinde Vekil Cıngı da yer aldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve beraberindeki 3 kişilik TBMM heyeti; Uluslararası Kırım Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesi’ne katılarak Avrupa’da da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Kurtulmuş’la giden TBMM heyetinde AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da yer aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Konseyi’yle gerçekleştireceği meclis çalışmaları ve bir dizi görüşmeler için üç milletvekilinden oluşan TBMM heyeti ile Prag’a gitti. Başkan Kurtulmuş’la birlikte giden heyette AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da yer aldı.
Vekil Cıngı, geçtiğimiz günlerde Meclis Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve AB-Türkiye Karma Parlamento Üyesi olarak seçilmesinin yanı sıra TBMM Çek Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı olarak da görev aldı. 
Uluslararası Kırım Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesi kapsamında Çekya’ya giden Başkan Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Çekya Meclis Başkanı Marketa Pekarova Adamova ve heyetiyle meclis binasında bir araya geldi ve ardından Rusya-Ukrayna Savaşı ve Kırım meselesi hususunda Ukrayna Yüksek Konseyi Başkanı Ruslan Stefençuk ile de görüşmeler yapıldı.
Uluslararası Kırım Platformu 2’nci Parlamenter Zirvesi’nde Çekya Parlamentosu’nun Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Vaclav Kral ile de görüşmeler gerçekleştiren Vekil Cıngı; tekstil, turizm, eğitim, makine, mobilya ve bilişim sektörlerinde Kayseri’yle Çekya’daki işletmeleri bir araya getirerek ticaret hacmini artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Google+ WhatsApp