Vali Bektaş Kula´ya Hayran Kaldı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kula ilçesine yaptığı ziyarette Kula Kaymakam Vekili ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Yunus Emre Türbesi´ni gezdi. Kula´ya hayran kalan Vali Bektaş yurtiçi ve

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kula ilçesine yaptığı ziyarette Kula Kaymakam Vekili ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ile Yunus Emre Türbesi´ni gezdi. Kula´ya hayran kalan Vali Bektaş yurtiçi ve yurtdışı gezilerinde Kula´yı anlatarak tarihi ilçenin tanıtımını yapacağını söyledi.
Vali Bektaş´a Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula belediye meclis Üyesi Faik Şentürk, Kula İlçe müftüsü Talat Özmet de eşlik etti.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kula´da bulunan ve Manisa´nın ilk organik yumurta tesisi olan işletmeyi ziyaretinin ardından, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii´ni gezdi. Türbeyi gezerek dua eden Vali Bektaş, Carullah Bin Süleyman Camii imam hatibi Nedim Yıldız´dan türbe ile ilgili bilgiler aldı ve Carullah Bin Süleyman Camisi´nde namaz kıldı.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Yunus Emre, Tabduk Emre ve Kula´da bulunan tarih bizlere bir yadigâr. Bu tarihi ilçeyi ve buraları tüm insanların görmesi gerekir. Ben de her gittiğim yurtiçi ve yurtdışı gezilerimde Kula´nın bu tarihi güzelliklerini anlatacağım ve mutlaka bu tarihi ilçeyi görmelerini tavsiye edeceğim" dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunus Emre Türbesi ve Carullah Bin Süleyman Camii ziyaretinden sonra vedalaşarak Kula´dan ayrıldı.
(HY-SC)

22.10.2014 11:06:13 TSI

Google+ WhatsApp