Vali Çiçek, “Kayseri'nin her yerinde Erva Spor Okulları olacak ve dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye'ye yayılacak”

Vali Çiçek, “Kayseri'nin her yerinde Erva Spor Okulları olacak ve dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye'ye yayılacak”

Erdemlerimizle Varız (ERVA) Spor Okullarının 29’ncusunun açılış programında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Biz Kayserililere bir söz verdik; Kayseri’nin her mahallesinde ücretsiz spor eğitimleri veren, çocuklarımızın spor malzemelerini karşılayan, çocuklarımızın gezileri, organizasyonları, onların hayat hazırlanması için mücadele veren her mahallede spor okulu açacağız dedik. Kayseri'nin her yerinde Erva Spor Okulları olacak ve bu proje dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye'ye yayılacak. Çocuklarımız Erva Spor Okulları'nda spor, akıl küpü kütüphanelerinde, dersleriyle, bilimle, diğer belediyelerimizin kütüphaneleriyle sabahlara kadar açık olan kütüphanelerinde eğitimleriyle, aileleriyle ama her şeyden önemlisi bu milletin geleceğiyle ilgili hayaller kursunlar, hayaller kurdursunlar” dedi.

Erdemlerimizle Varız (ERVA) Spor Okullarının 29’uncusu Kazım Karabekir Mahallesinde Yesevi Erva Spor Kulübü olarak açıldı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek açılışta yaptığı konuşmasında Erva Spor Okulları’nın tüm Türkiye’ye yayılacağını ifade etti.
 
‘8 AYDA 29. OKULU AÇTIK’
 
Vali Çiçek, “8 ay önce her mahallede spor okulu açacağız, gençlerimizin yanında olacağız ve şampiyonlar yetiştireceğiz diye çıktığımız yolda 8 aylık bir süreçte 29. Erva Spor Okulu'nu Yesevi Erva Spor Okulu olarak açmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Biz Kayserililere bir söz verdik; Kayseri’nin her mahallesinde ücretsiz spor eğitimleri veren, çocuklarımızın spor malzemelerini karşılayan, çocuklarımızın gezileri, organizasyonları, onların hayat hazırlanması için mücadele veren her mahallede spor okulu açacağız dedik. Kayseri'nin her yerinde Erva Spor Okulları olacak ve bu proje dalga dalga büyüyerek tüm Türkiye'ye yayılacak. Çocuklarımız Erva Spor Okulları'nda spor, akıl küpü kütüphanelerinde, dersleriyle, bilimle, diğer belediyelerimizin kütüphaneleriyle sabahlara kadar açık olan kütüphanelerinde eğitimleriyle, aileleriyle ama her şeyden önemlisi bu milletin geleceğiyle ilgili hayaller kursunlar, hayaller kurdursunlar” diye konuştu.
 
‘GENÇLERİMİZİN HERHANGİ BİR BATAKLIĞA ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
 
Vali Çiçek, “Gençlerimizin herhangi bir bataklığa çekilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Emniyet müdürümüz; ‘Sayın Valim, gençlerimize tuzak kuranların yüzüne, enselerine, emniyetin demir yumruğunu indireceğiz. Hiçbir gencimizi bataklığa gitmeye, zehir tacirlerine veya herhangi bir bataklığa izin vermeyeceğiz’  diyor. Erva Spor Okulları projesi gerçekten başlı başına gelen herkesin hayranlığını ifade ettiği bir projedir. Bilal Erdoğan da dün itibariyle Türkiye’de okçular vakfı kuruluşunda çok büyük emekleri oldu ve Ahlat'ta özellikle okçulukla anılması noktasında çok büyük katkıları oldu. Evra Projesini de çok beğendi. Biz Erva Spor Okulları'nın okçuluk kısmı tarafını biraz güçlendireceğiz; kendisiyle öyle bir görüşmemiz oldu. Her bir mahallede olacağız. 100-150 olacağız. Dalga dalga tüm Türkiye'ye yayılacak ama bir Kayseri gibi olur mu onu bilmiyorum. Çünkü niye? Kayseri gibi olabilmesi için Kayseri'deki STK’lar gibi yerlere ihtiyaç var. Kayseri'deki kurumlar gibi kuruluşlara ihtiyaç var. Çünkü bir tek valilikle veya bir tek belediyeyle yapılan bir proje değil. Bizimkiler bu işi gerçekten sahiplendi” şeklinde konuştu.

Google+ WhatsApp