VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ SOSYAL MESAFE VE MASKE DENETİMLERİNE KATILDI

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ SOSYAL MESAFE VE MASKE DENETİMLERİNE KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlere katılarak esnafları ve vatandaşları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları noktasında uyardı.

Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, Yeni Mahalle Semt Pazarı, Yeni Mahalle Meydanı ve Yeni Mahalle otobüsünde uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın “Sağlık İçin, Hepimiz için” sloganıyla bütün illere gönderdiği genelge kapsamında tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak illerin valilerinin, belediye başkanlarının ve yöneticilerinin katılımıyla geniş kapsamlı koronavirüs denetimlerine devam edildi. Bu kapsamda kent merkezindeki önlemleri sürekli takip eden Başkan Büyükkılıç ve Vali Günaydın, Yeni Mahalle Semt Pazarı’nda Maske, Mesafe ve Temizlik denetimleri gerçekleştirdi. Denetimde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Bayrakdar da Başkan Büyükkılıç’a ve Vali Şehmus Günaydın’a eşlik etti.  Pazarda, vatandaşlara sık sık Covid-19 salgını mücadelesinde neler yapılması gerektiğini anlatan Başkan Büyükkılıç,  Kayseri insanının kurallarına yüksek oranda uyduğunu gözlemlemenin kendisini memnun ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Kayserili hemşehrilerimiz genelde Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyuyor.  Zaman zaman istisnalar söz konusu. Bizim yapmış olduğumuz uygulamalarda kimseye yaptırım uygulamak ceza yazmak, mantığı asla söz konusu değil. Olumlu olarak halkımızı yönlendirmek ve bilinçlendirmek amacındayız. Şehrimizde ya da ülkemizde hareketliliğin getirdiği bir miktar kıpırdanma söz konusu. Bizim amacımız bu kıpırdanmayı hem önlemek, hem de en aza indirmek suretiyle şehrimizin her zaman olduğu gibi güvenli bir liman olduğunun paylaşımı içerisinde bulunmak. Toplu çalışma alanlardaki kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kurallara uyuyorlar. Azami hassasiyet gösteriyorlar. Düğünlerde ve değişik etkinliklerde bir miktar ihmal söz konusu olabiliyor. Kurallara uyarsak, maske, mesafe ve temizliğe dikkat edersek. Zor değil. Maliyeti de yok. Buna uyduğumuz zaman hepimiz huzur içerisinde sosyal hayatımız içerisinde çalışmalarımızı sürdürürüz.”

“TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM”

Tedbiri elden bırakmamanın önemine işaret eden Başkan Büyükkılıç, “Hekim olarak söylüyorum. ‘Bana bulaşmaz’ mantığı yerine ‘herkese bulaşabilir’ mantığında hareket etmemiz lazım. Büyüğümüzü, çocuğumuzu, gencimizi, geleceğimizi, ülkemizi, şehrimizi düşünerek daha dikkatli davranalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Yeni Mahalle Pazarımızdaki, esnaf kardeşlerimize de hayırlı günler, hayırlı işler. Cenabı Allah helalinden bol rızık versin diye dua ve temennide bulunuyoruz” diye konuştu.

Yeni Mahalle Semt Pazarı’ndaki denetimler sırasında açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın da, Covid-19 salgınıyla mücadeleyi kararlılıkla yürüttüklerini ve her alanda denetimlere devam ettiklerini belirterek, “ Geçen hafta başladığımız yoğun denetimlerimize devam ediyoruz. Bizler tabi ki hep ifade ediyoruz. Yapılan denetimlerin amacı, esnafımıza, vatandaşımıza ve muhataplarımıza ceza yazmak değil. Konunun gündemde kalması için farkındalık oluşturmak için. Konunun hassasiyetini devam ettirmek için, korona virüs mücadelemizi kararlıkla yürütebilmemiz için hayatımızın her alanında bu denetimleri devam ettiriyoruz” dedi.

Pazar yerinin ardından Yeni Mahalle Meydanı’na geçen Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, taksici esnafı ile meydanda bulunan diğer tüm esnafları da ziyaret ederek hem pandemi ile mücadelede hassasiyet çağrısı yaptılar hem de hayırlı işler temennisinde bulundular. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, denetimleri sırasında meydandan geçen Yeni Mahalle otobüsüne de binerek vatandaşlarla görüştü.

Google+ WhatsApp