Vali Kamçı Türk Bayrağı Temalı Lale Peyzajı Tescil Törenine Katıldı

Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında 461 çalışan ile 168 bin lale kullanılarak 403 bin 44 metrekarede yapılan ve dünyanın en büyük Türk Bayrağı temalı lale peyzajı olarak rekorlar kitabına giren çalışmanın tescil törenine katıldı.

Törene Vali Süleyman Kamçı’nın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Vali Süleyman Kamçı, “ "Bugün onurumuz, şerefimiz ve haysiyetimiz olan güzel Türk bayrağımız tescillenmiş oldu. Belediyemizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Geçen sene Kayseri civarlarında lale pek yoktu. Bu sene biraz fazlalaştı. Artık bayrak tescil edildikten sonra gelecek yıl inşallah her tarafımız laleler ile donanacak. Belediyenin o çalışmayı artık şimdiden yapması lazım" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’te “Bayrak her millet için varlığının ve bağımsızlığının sembolü olması nedeniyle saygındır ve değerlidir. Ancak Türk milleti için bayrak çok daha fazla anlamlar ifade eder. Bayrak bizim için bir şandır ve şereftir. Bayrak bizim için haysiyettir, namustur. Bayrak bizim için tarihin en önemli mirası, bize bu vatanı emanet eden şehitlerimizin de kanıdır" diye konuştu.

Programın sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda yapımı tamamlanan peyzaj, Dünya Rekorları Platformu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki rekor tescil ve hakem heyeti tarafından tescillendi.

Google+ WhatsApp