VEKİL ERSOY’DAN 23 NİSAN MESAJI

VEKİL ERSOY’DAN 23 NİSAN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102'inci yıl dönümünü, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak, milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz.

En kutlu milli mücadelelerimiz, Kurtuluş Savaşımızın en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

Öte yandan, Türk töremizde ve İslam Dinimizde çocuklarımız bizlere verilen kutsal emanetler olarak görülür ve en azami düzeyde hassasiyet ve ilgi ile vatanına-milletine layık evlatlar olarak yetiştirilir. Bu hassasiyet döngüsünün en güzel örneği; “23 Nisan” gününün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza ve tüm Dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmesiyle meşrulaştırılmış ve tüm Dünya çocuklarımıza ne kadar değer verdiğimize ve onlara ne kadar güvendiğimize şahit olmuştur.

Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. Çocuklarımızın umutlarının yeşertilmesi, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, şahsiyet ve vizyon sahibi nesiller olarak yetişmesi hepimize ait olan bir sorumluluktur. Bu mesuliyet, aynı zamanda vatanımızı kanları ve canları pahasına bize miras bırakan Şehitlerimiz ve Gazilerimize olan borcumuzu da ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutlu olsun.

Google+ WhatsApp