Vekil Özsoy Kur’an-ı Kerime yönelik yapılan eylemi lanetledi

Vekil Özsoy Kur’an-ı Kerime yönelik yapılan eylemi lanetledi

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen eylemi lanetledi. Özsoy, “Din ve vicdan hürriyetine karşı gerçekleştirilen bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur” dedi.

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı.
 
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy da, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyla ilgili paylaşımda bulundu. Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen eylemi lanetleyen Özsoy, “Danimarka'da gerçekleşen insanlık dışı eylemi gerçekleştiren bir grubun Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirdiği eylemi ‘lanetliyorum.’ Din ve vicdan hürriyetine karşı gerçekleştirilen bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinde 12 Temmuz 2023 tarihinde kabul edilen kararla da Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar dini nefret olarak tanımlanmıştır. Buna Rağmen Dinimize ve Müslümanlara yönelik provokasyonlar karşısında Danimarka yetkililerinin suskunluğu bu insanlık dışı eyleme destek vermeleri anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı. 

Google+ WhatsApp