Yahyalı'da Madenciler Ziyaret Edildi

Yahyalı'da Madenciler Ziyaret Edildi

Yahyalı'da Madenciler Ziyaret Edildi

Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile Belediye Başkanı Esat Öztürk 4 Aralık Dünya Madenciler Günü dolayısıyla maden sektöründe çalışanları ziyaret etti.
Madencileri ziyaret etmek için özel bir şirkete ait olan maden ocağına giden kaymakam ve belediye başkanı, madencilerin bu özel gününü kutlayarak çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ziyarette madencilere konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, maden sektöründeki çalışma zorluğuna değinerek; “Bu zor şartlarda kazandığınız para, ananızın ak sütü kadar helal. Ekonomimize çok ciddi katkıda bulunuyorsunuz. Bu özel gününüzde sizleri yalnız bırakmak istemedik” diyerek şunları söyledi; “4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nüzü tebrik ediyorum. Dost bağına bahanesiz gelinmez derler. Biz bu özel gününüzü bahane ederek, sizlere kolay gelsin demek için, kazasız belasız çalışmalar dilemek için, sizi ziyarete geldik. Hatırlanmak, anılmak çok güzel bir duygu. Geçen sene İlçe Kaymakamımızla beraber Aladağ’daki madencilerimizi ziyaret etmiştik. Bu senede Özkoyuncu Madencilikte çalışan mühendis, operatör ve işçi kardeşlerimizle bir arada olmak istedik. Allah size kolaylıklar versin. Tırnağınıza taş değirmesin. Benim almış olduğum maaşımdan çok daha helal bir kazançla, çocuklarınıza rızık götürüyorsunuz. Maden sektörümüzün ülke ekonomimize, Yahyalı ekonomisine çok ciddi katkıları var. Allah bir takım özellikleri ve güzellikleri bizim ilçemize vermiş. Burada GES, RES ve HES gibi önemli enerji üretimi ve bunun yanında da madenlerimiz var. Mühendis arkadaşlarımız az önce bizlere Demir Cevherinde şirket olarak tekiz ama cevher olarak Sivas birinci dediler. Bu da Yahyalı için gurur verici. Dolaylı veya dolaysız 10 - 15 bin insanımız buradan ekmek yiyor. Bu bizim gurur kaynağımız. Biz iş adamlarımıza dua ediyoruz. Her zaman kapısını çalıyoruz. Burası bizim ekmek teknemiz. Buradan iş veren olarak iş adamlarımızın, mühendislerimizin, operatör, çavuş, amir, onbaşıdan ateşlemeciye kadar hepinizin gününü tebrik ediyorum.”
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen de konuşmasında maden sektöründe çalışan madencilerin gününü kutlayarak, ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladıkları için madencilere teşekkür etti. Kaymakam Esen; “4 Aralık Madenciler Gününüzü kutluyorum. Burada kutlamak değil esas olan sürekli hatırlanmak. Bugünlerin vesile kılınmasıyla, sıkıntıların gündeme getirilmesi, farkındalık oluşturulması için önemli günler. Bizde bugünde sizlerle beraber olmak istedik. Sizler ilçemiz için önemlisiniz. Ülkemiz için önemlisiniz. Akıtmış olduğunuz her damla terin ülkemiz için büyük önemi var. İşletmelerin ekonomik anlamda güçlü olmasının ülkemize çok önemli katkıları vardır. Uluslararası anlamda güçlü olmamız için çalışmalarınızın devam etmesini istiyoruz. Allah kazalardan korusun diliyoruz. Doğrusu böyle işletmeyi ziyaret etmekten bizde mutlu oluyoruz. Devlet olarak, vatandaş olarak buradaki çalışma şartlarını görünce, böylesine bir tesise sahip olduğumuzu görünce gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Daha sonra maden ocağını gezerek, çalışmaları yerinde inceleyen Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tesis hakkında bilgiler aldı. Ziyaret işçilerle hatıra fotoğrafının ardından ikili bölgeden ayrıldı.

Google+ WhatsApp