Yatağan´da Av Ve Yaban Hayatı Toplantısı
Yatağan´da, Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği tarafından "Av ve Yaban Hayatı" toplantısı düzenlendi. Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği tar
Yatağan´da, Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği tarafından "Av ve Yaban Hayatı" toplantısı düzenlendi.
Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve İçle Jandarma Komutanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü, İl ve İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık müdürlükleri, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra mahalle muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda, av ve yaban hayatını yakından ilgilendiren konular, vatandaşlarla görüşüldü.
Orman İşletme Müdürlüğü Lokali´nde düzenlenen toplantıda, kaçak avcılığın önlenmesi, bilinçsiz avlanma, kuraklık, sanayileşmenin getirdiği olumsuzluklar, avlakların korunması, avcı eğitimleri, orman yangınları, tarım zararlıları, anız yakma, tarım ilaçları, hayvan yerleştirme alanlarının korunması, yırtıcı ile mücadele ve tarım alanlarının korunması ve domuz sürek avlarıyla ilgili konular görüşüldü.
Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Yatağan Avcılar-Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Akalp, derneklerinin faaliyetlerinin yanı sıra av ve yaban hayatın korunması için neler yaptıklarından bahsetti. Nebiköy ve Erentepe mevkiindeki av yasağının bulunduğu bölgeye, 500 adet kınalı keklik salındığını belirten Akalp, bu süreç sırasında bir takım zorluklar yaşadıklarını söyledi. Akalp, "Bu sene, ilk önce 250, sonra yine 250 adet kınalı kekliği, 3 yıllığına av yasağı uygulandığı bölgeye salarak, bölgemizde sayıları giderek azalan kınalı kekliğin artışını amaçlıyoruz" dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mehmet Kesmen, müdürlüğün avcılar için hazırladığı kurslardan bahsederek başvurular doğrultusunda başka kursların da açılabileceğini söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü´nde görevli Mühendis Erdem Gökmen, Muğla´da 6 bine yakın avcı bulunduğunu ve bu avcılardan bilinçsizce avlananlar nedeniyle 6 bin türün sayısının giderek azaldığına dikkat çekti.
Yatağan Orman İşletme Müdürü Mehmet İşçi, 2014 yılında sorumluluk sahalarında 11 orman yangını meydana geldiğini, bunun yanı sıra 22 ziraat yangının da meydana geldiğini söyledi. Yangınların çıkış sebeplerinden birinin de avcılardan kaynaklandığını hatırlatan İşçi, avcılardan bu konuda dikkatli olmalarını istedi.
Yatağan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nde görevli Veteriner Hekim Ayşe Didem Biber ise kuduz vakalarına dikkat çekti. Son olarak Milas´ta 8, Yatağan´da ise 3 kuduz vakasına rastlanıldığını belirten Biber, kuduz vakalarının sokak hayvanlarından tilkilere, tilkilerden de evcil hayvanlara bulaştığını öne sürdü. Biber, kuduz vakalarının çözümü olarak yerel yetkililerle işbirliği yaparak sokak hayvanları için önlem alınması gerektiğini ifade etti.
Toplantı sırasında, toplantıya katılan muhtarlar ve vatandaşlar, merak ettikleri konular hakkında yetkilerle sorular sorarak cevap aradı.
(MB-İK-Y)
22.10.2014 19:14:36 TSI