Yüksekova´da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Buruk Geçti

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törenler buruk geçti. İlçenin Şemsettin Onay Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan tören, 4 gün önce Yüksekov

Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde, Cumhuriyetin 91. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törenler buruk geçti.
İlçenin Şemsettin Onay Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan tören, 4 gün önce Yüksekova´da silahlı saldırı sonucu şehit düşen 3 asker ve Karaman´ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin madende mahsur kalması nedeniyle buruk geçti. Yüksekova İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova 3´üncü Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, 3´üncü Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Beşer ve kurum amirlerinin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Yüksekova İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, törene katılanların bayramını kutlayarak, ilçede silahlı saldırı sonucu şehit edilen 3 askere rahmet diledi.
Konuşmasında Osmanlı ve cumhuriyet tarihine değinen Çenet, "Anadolu´muzun neredeyse tamamı o dönemde düşman güçleri tarafından kuşatıldı ve Anadolu´da Türk varlığına son verilmek istendi. Orduları dağılmış, tersaneleri işgal edilmiş, kutsal vatanımız elimizden alınmak istendi. Bu milletin aziz bir evladı, o günün oldukça zor koşullarında mesleğini, hatta hayatını tehlikeye atarak Samsun´a çıktı. Gücünü aziz Türk milletinin azim ve kararlılığından alarak bin yıllık vatanımızı düşman işgalinden kurtarmıştır. Aziz milletimizin bu evladı hepimizin bildiği gibi cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür. Bir daha Büyük Atatürk´ü ve onun şanlı arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesileyle bize miras bırakılan vatanın her satında koruma andı içmiş olan ve Yüksekova´da şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 3 değerli mensubunu da huzurlarınızda bir kez daha saygıyla anıyor, yüce Allah´tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet milletimizin muhasır medeniyetler seviyesine erişmede çıktığı yolda en önemli kilometre taşıdır. Halk artık belli zamanlarda yapılan seçimlerde kendi yönetimini belirleme hakkı elde etmişti. Böylece vatan tek bir kişinin mülkü olmaktan çıkmış, aziz milletimizin tümüne ait olmuştur" dedi.
Konuşmaların ardından şiirlerin okunduğu tören, öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi.
(SH-MSA-YHY-Y)

29.10.2014 12:57:10 TSI

Google+ WhatsApp